Ankara Saray Engelsiz Yaşam Rehabilitasyon Aile Danışma Merkezi’nden gelen 22 engelli ile 8 görevli Otel Grand Didyma’da yıllık tatillerini geçiriyorlar. Didim ve Yöresi Engelliler Derneği’nin ağırladığı ve 8 gündür ilçede olan engelliler, tatil boyunca çeşitli faaliyetlerde bulundular. Orman Kampında piknik yapan, Lunaparkta eğlenen ve Didim Belediyesinin katkıları ile Milet Müzesi, Doğanbey ve Apollon Tapınağı’nı gezen Engelliler Aqua Park’ta misafir edildi.

Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş yaptığı açıklamada dernek olarak her yıl Saray Rehabilitasyon Kurumu ile engellilere tatil imkanı sağlamak ve engellileri sosyal hayata dahil etmek açısından önem arz eden çalışmalar yaptıklarını söyledi. Altıntaş, “Engellilerin sosyal yaşama katılmaları için merkezimiz çok ciddi çalışmalar yürütüyor. Kendilerini kutluyorum. Biz de Didim Engelliler Derneği olarak Belediyemizle ortaklaşa Engellilerle ilgili çalışmalara imza atıyoruz. Bunlardan birisi yakında basınla paylaşacağımız Kaynaştırma Parkı. Bunun dışında dernek olarak hedefimiz Engelliler Köyü Projesini oluşturmak” dedi.

Rehabilitasyon merkezin de eğitim gören engelli gençler ise Aqua Parkta hem serinlediler hem de gönüllerince eğlendiler. SHÇEK’e bağlı Saray Engelsiz Yaşam Rehabilitasyon Aile Danışma Merkezinin Doğuştan veya sonradan herhangi bir nedenle bedensel, zihinsel ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybetmesi nedeniyle toplumsal yaşama uyum sağlama ve günlük gereksinimlerini karşılama güçlükleri olan; 0-60 yaş grubunda korunma, bakım, rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyan engelli bireye, özürlülüğün etkilerini mümkün olan en az düzeye indirmek, yeniden fiziksel, zihinsel, psikolojik, sosyal, mesleki ve ekonomik yararlılık alanlarında başarabileceği en üst düzeyde yetenekler kazandırarak; evinde, işinde ve sosyal yaşamında kendine ve topluma yeterli olabilmesi ve toplum ile bütünleşmesi için rehabilitasyon programları uygulamak amacıyla kurulmuş olan bir merkez olduğu bildirildi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png