19 Eylül Gaziler Günü ve Ulu Önder Atatürk’e Gazilik Unvanının verilişini 93. yılı dolayısıyla İlçemiz Didim’de Kent Meydanından tören düzenlendi. Bugün saat 09:30’da yapılan törene Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Didim Garnizon Komutanı M. Alper Köseoğlu, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Dede, İlçe Emniyet Müdürü Ömür Candemir, İlçe Jandarma Komutanı Tuncay Akgün, Daire Amirleri, İlçemizde yaşayan Gaziler, Siyasi parti İlçe temsilcileri, Meslek Odaları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

“CHP TÖRENE KATILMADI”
Törende en dikkat çekici durum ise çelenk koyma töreninden yaşandı. Törene CHP Didim İlçe Teşkilatı adına Teşkilat kademesinden hiç bir yöneticinin katılmadığı görülürken Çelenk koyma törenine de CHP katılım sağlamadı.

Gaziler günü dolayısıyla İlçe protokolüne göre sırayla Atatürk heykeline çelenk koyulurken ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu; akabinde İstiklal Marşı okundu.

Ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Esra Karakaya Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Sami Geren yaptı. Geren konuşmasında Başkumandanlık Meydan Muharebesinin ardından 19 Eylül günü Ulu Önder Atatürk’e TBMM tarafından Mareşallik ve Gazilik unvanının verildiğini hatırlatarak “2002 yılından bu yana 19 Eylül günü Gaziler günü olarak kutlanmaktadır. Bu kapsamında Türk Milleti tarih boyunca asil ve özgür bir millet olarak yaşamıştır. Bu Millet bu uğurda çok sayıda şehit ve gazi vermiştir. Bu anlamda şehitlik ve gazilik makamları Milletimiz açısından çok önemlidir. Bizler vefa duygusu kapsamında şehitlerimizin ve gazilerimizin yeri ayrıdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm şehitlerimize ve aramızdan ayrılan gazilerimize Allah’tan rahmet hayatta olan gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

Konuşmanın ardından tören sona ererken, bazı vatandaşlar Atatürk heykeli önüne kırmızı karanfil koydu.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım! 

facebook.png twitter.png

habericiuygulamalar.jpg
20140919aw196935_02.jpg20140919aw196935_03.jpg20140919aw196935_05.jpg