Toplantıda Eylül ayında yapılması planlanan Zeytin Festivali konusunda fikir alış verişinde bulunuldu.
Didim Ziraat Odası Meclis Başkanı Kemal Ak başkanlığında yapılan toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Gökdemir’de katıldı. Tüm meclis üyelerinin eksiksiz katıldığı toplantıda geçmiş meclis toplantısı kararları okundu. Ardından Oda Başkanı Bahattin Gökdemir katıldığı toplantılara ilişkin meclise bilgi verdi. Başkan Gökdemir Şubat ayı içinde Aydın Valisi Kerem Al’ı ziyaret ettiklerini oda çalışmaları ve yurt dışı fuarlarıyla ilgili bilgiler verdiklerini söyledi. Damlama sulama hakkında Akyeniköy’de eğitim verdiklerini belirten Gökdemir Zeytin Festivali için ilçe protokolü, oda başkanları ile diğer temsilcilerin katılımıyla bir ön toplantı yaptıklarını söyledi. Başkan Gökdemir Zeytin Festivali için 2 yıldır çalıştıklarını söylerken “Yapılan ön toplantı neticesinde bu yıl ki festival 2 gün yapılacak. 28-29 Eylül 2012 tarihlerinde yapılacak olan festivalin ilk günü Akyeniköy’de ikinci günü ise Didim Merkez’de olacak. Zeytin bahçeleri gezilecek; ürün toplanacak yarışmalar yapılacak ve diğer birçok etkinlik festival kapsamında gerçekleştirilecek. Amacımız da zaten hem ürünümüze tanıtmak hem de Didim’in turizm sezonunun uzamasına katkı sağlamaktı; tarih ve çalışmalarda buna göre hazırlandı” dedi.
Gündem de Gıda arım ve Hayvancılık Bakanlığının tohumluk fidanlar için yayınladığı yönetmelik ele alındı. Bu kapsamda sebze fidesi, meyve fidanları, süs bitkileri ve tohumluk soğanlar satan üreticilerin bitki pasaportu alması ve bu izin belgesi ile ürünlerini satışa sunabileceği yönetmelikte bildirildiğini söyleyen Oda Meclis Başkanı Kemal Ak, çıkarılan yönetmeliğin topraktaki hastalıkları önlemek yayınlandığını söyledi. AK ayrıca izin almayan üreticilerinde yakalanması durumunda cezai işleme maruz kalacağı cezaların ise Bin TL ile 10 Bin TL arasında değiştiğini söyledi.
Gündem de odaya üye olmak isteyenlerin durumu da görüşülürken, bu yıl ilk kez oda bünyesinde çıkarılacak olan yıllık oda dergisi içinde meclis üyelerinin görüşü alındı.