Toplantıya konuşmacı olarak katılan Burhaniye Laleli Zeytinyağları sahibi Dr.Yahya Laleli zeytinyağında nasıl markalaştıklarına ilişkin bilgiler sundu.
Didim Zeytin Platformu düzenlediği toplantıda Markalaşma konusunu masaya yatırdı. Dün akşam Garden of Sun Otel’de düzenlenen toplantıya Burhaniye Laleli Zeytinyağları sahibi Dr. Yahya Laleli konuşmacı olarak katıldı. Düzenlenen toplantıya Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, Didim İlçe Tarım Müdürü İsmail Efe, Zeytin üreticileri Bekir İşlek, Ayhan Kara, Ramazan Faydacı, Serhat Karapınar, Özcan Beşparmak ve Mehmet Akın katıldı.
“TURİSTLERE ZEYTİN YAĞI TATTIRILMALI”
Toplantıda ilk olarak Dr. Yahya Laleli katılımcılara Laleli zeytinyağlarının nasıl markalaştığı konusunda bilgi verdi. Ayrıca zeytinyağı yapma ve saklama koşulları, zeytinyağı atıklarının çevreye zarar vermeden doğaya bırakılması konularında da bilgi veren Laleli “Didim zeytinyağında markalaşmak istiyorsa öncelikle buradaki işletmelerde yörenin zeytinyağları kullanılmalı ve bu restorantlarda misafirlere hazırlanan afişlerle duyurulmalıdır. Gelen kişilere zeytinyağı tadımları yaptırılmalıdır.”dedi.
“SERTİFİKALAŞMA GÜVENİN SİMGESİ.”
Türkiye’de üretilen zeytinyağlarının Dünya pazarında kabulünü kolaylaştırmak için İtalya’da ve çeşitli yerlerde düzenlenen yarışmalara katılmanın önemli olduğunu ayrıca AB tarafından onaylanmış sertifikanın alınmasının önemli olduğunu vurguladı. Dr.Yahya Laleli “Yurtdışında pazara sürdüğünüz ürünlerde bu etiketleri gören alıcılar bu ürünün güvenirliliğinden emin oluyorlar. Pazar bulabilmek içinde bu tür sertifika ve ödüllerin alınması önem arz etmektedir.”dedi. Dr. Laleli ulusal ve uluslar arası pazara açılmak için Didimli üreticilerin kooperatif kurmalarını tavsiye etti.
Yaklaşık 4 saat süren toplantı soru-cevap kısmının tamamlanmasının ardından son buldu. Katılımcılar verdiği bilgiler için Dr Yahya Laleli’ye teşekkür ederken, Laleli yardıma her zaman hazır olduğunu belirtti. 

 

Aydınpost'u Twitter üzerinden takip etmek için tıklayın!