AYDINPOST HABER SERVİSİ-Yakında hizmete girmesi beklenen limanın idari donanımı için Aydın'da bir matbaaya sipariş verilen basılı evrakları ve büro düzenlemeleri bitirildiğinde turizmde büyük atılım sağlayacak olan yat limanı çok geniş bir kapasiteye sahip olacak.
Didim'in turizm bölgesi ilan edilmesinin ardından ilçede yapılan yatırımlar arasında öne çıkan Didim Yat Limanı Projesi'nin, ilçeyi şimdiden büyük bir cazibe ve çekim merkezi haline getirmeye başladığı ifade ediliyor.
Dikkatler limanın konumu açısından Ege Denizi'nde yer alan diğerlerine göre büyük bir avantaja sahip olduğuna çekilirken, Çeşme, Kuşadası, Bodrum, Datça, Marmaris, Fethiye güzergahında üzerinde bulunması gezi yatlarının Didim Limanı'nı uğrak yer olarak kullanacağı öngörülüyor.
Karada 650, denizde 450 olmak üzere toplam bin 100 yat kapasiteli olarak hizmete girecek olan Didim Yat Limanı, tamamlandığında adeta küçük bir şehir görünümüne sahip olacak. 212 bin metrekare deniz alanına sahip marinada; 80 odalı butik otel, 5 ayrı duş, çamaşırhane, depo ve benzeri hizmetlerin yanı sıra, 20 ayrı sektörde faaliyet gösterecek iş yerleri bulunacak.



Haber ve fotoğraf: Mehmet Özçakır