Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantıya Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Akbük Belediye Başkan Vekili Avni Akgün ve DİTAB Meclis üyeleri katıldı. Birlik Başkanı Salih Bankoğlu’nun birlik çalışmalarıyla ilgili açılış konuşması yaptı.
Toplantının ikinci maddesinde ise birliğin bütçesi görüşüldü. DİTAB’ın Muhasebe sorumlusu Kemal Beleci meclise 2011 yılı kesin hesap konusunda bilgi verdi. Madde üzerinde konuşan DİTAB Başkanı Salih Bankoğlu Aidat ve katılım payları ile bütçenin oluştuğunu ve maddi anlamda sıkıntılar çektiklerini söyledi. Turizm’den yararlanan kurum ve kuruluşlar ile özel işletmelerle ücretler konusunda mahkemelik olduklarını ve davaların sürdüğünü de belirten Bankoğlu İlçemizdeki turizm işletmelerinin %20-30 dolayındakinin katılım payını ödediğini belirtti. Katılım paylarını yıllık ödemeleri noktasında İşletmelere çağrıda bulunan Bankoğlu işletmelere ödemeler noktasında duyarlılık beklediklerini söyledi.
“KAMACI İLE DEMİRBAŞ’IN SÖZLÜ TARTIŞMASI”
Bütçe görüşmeleri esnasında Belediye Başkanı Mümin Kamacı Birlik bütçesinden Akbük Belediyesine ödenen 1500 TL’lik ödenen miktarı sordu. Konuyla ilgili bilgiler veren Akbük Belediye Meclis Üyesi Mustafa Demirbaş Turizm haftası nedeniyle Kırgızistan’dan gelen konukların ve öğrencileri iaşesi için Akbük Belediyesinin Birlikten böle bir talebin olduğunu söyledi. Demirbaş Akbük Belediyesinin DİTAB’a her yıl katılım payı ödediğini alınan paranın da konuklar için harcandığını ve faturasının da gönderildiğini söylemesinin ardından duruma tepki gösteren Başkan Kamacı “Birlik para yok diyor ama size para gönderiyor. Bu miktar 500 olmuş 1500 olmuş 10 bin olmuş önemli değil; Mekke’de para isterken Medine’de borç dağıtmak olmaz. Bu nasıl verilir? Biz Didim Belediyesi olarak turizm haftasında bir çok etkinlik yaptık; başka zamanlarda da yaptık ama hiç para istemedik. Biz de etkinlik yapıyoruz bu böyle olmaz.”sözleriyle eleştirdi.
Demirbaş ise konuşmadan sonra olayı farklı açıdan yaklaşarak Akbük’ün DİTAB’ın tanıtım kitaplarında çalışmalarında az yer verildiğini söylemesinin ardından tartışma farklı boyutlara taşındı. Başkan Kamacı Akbük’ün tanıtımının şimdiler de değil geçmişte de Didim Belediyesince yapıldığını belirterek “Siz yokken biz Akbük’ü tanıtıyorduk.”dedi. Birlik Başkanı Salih Bankoğlu ise Demirbaş’ın ithamlarını ret ettiğini söyleyerek her kurum ve kuruluşa eşit şekilde davrandıklarını söyledi. Tartışmaların ardından birlik bütçesi oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin üçüncü maddesinde ise Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği’nin varlıkları için “Kamu Tahsis Kararı”nın alınması ele alındı. Konuyla ilgili bilgiler veren Birlik Avukatı Mutlu Kabaçam Katılım payları nedeniyle İdare Mahkemesine açılan davaların mevzuat gereği kaybedildiğini söyleyerek “Kaybedilen davaların vekâlet ücreti var. Açılan davalardan dolayı 40 Bin TL’lik vekâlet ücreti söz konusu bu nedenle icra tehlikesi var. Bazı avukat arkadaşlar alacaklarından vazgeçti ama hepsi bundan vazgeçmedi. İcra tehlikesi ile karşı karşıya olunduğundan birliğin bazı malları ve mekânı da kuruma ait değil, belediyeye ait. Bunların kamu malı olduğunu belirtmemiz için karar almamız lazım gerekiyor.”dedi.
Birliğin demirbaşlarının ve banka hesaplarının kamu tahsisi yapılmasına oy birliğiyle karar verildi.
“DİTAB KIYILARI KİRALAMAK İSTİYOR”
Gündemin dördüncü maddesinde ise DİTAB olarak Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve diğer ilgili kurumlardan turizm amaçlı işletmeye müsait alanların tahsis, kiralama veya ortak işletmecilik hakkını talep etmek, ayrıca İlçemiz coğrafyası içinde bulunan günü birlik alan, kumsal ve plaj yerlerinin birliğe devri konusunda talep ve başvuruda bulunulması, bu ve benzer alanlarda halka açık şemsiye - şezlong, büfe, kafeterya, beach - clup, su sporları gibi işletmelerle turizm hizmeti vermek ve Birliğe gelir sağlamak amacıyla 5355 sayılı kanunun 22. maddesine istinaden 5393 sayılı Belediye kanununun 71 maddesine göre işletme tesisi oluşturabilmek üzere Bütçe içi işletme kurmak ve gerektiğinde ikinci kişilere kiraya vermek için Birlik Başkanı ve Birlik Encümenine görev ve yetki verilmesi konusu ele alındı. Konuyla ilgili bilgiler veren Birlik Başkanı Salih Bankoğlu birlik olarak kıyıların kiralanması konusunda taleplerin olduğunu ve bakanlığa bu konuda yazı yazdıklarını söyledi. Bankoğlu 1.koy, 2.koy, Sedef Koyu ve Yeşilkent koyunun kiralanması noktasında yazışmalar yaptıklarını ve evrakları topladıklarını belirterek “Bu yerlerin birliğimize kiralandığı takdirde birliğimize maddi anlamda da destek olacaktır. GEKA’ya verdiğimiz projelerin kabul edilmemesi nedeniyle sıkıntılarımız oldu. Buraların kiralanması noktasında birliğimize gelecek olumlu karar birliğe katkı sağlayacaktır.”dedi.
“DİTAB RAMAZAN’DA ALMANYA’DA”
Gündemin dışı olarak meclise bir önerge sunan Birlik Başkanı Salih Bankoğlu “İstanbul’da bir Türk firması Ramazan ayı boyunca Almanya’nın Dortmund kentinde Feshi Ramazan adı altında bir ay boyunca bir kültür Festivali düzenleyecek. Bize de buradan davet geldi. Bizde bütçemizin iyi olmadığını söyledik fakat bize ücretsiz yer tahsisinde bulunacaklarını söylediler. Bu Festivale bir ay boyunca 1 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Ramazan ayın boyunca açık kalacak. Bize de 16 m2 yer ayırdılar. İlçemizin tanıtımı açısında çok önemli ve çok yönlü bir çalışma Buraya katılım sağlanmasının ilçemiz açısında iyi olacağını düşünüyorum. 10 Bin Euro’luk ta bir maliyet sözkonusu; çünkü burada bir ay kalınacak, eleman çalıştırılması şart; buna katkı verilmesi gerektiğini düşünüyorum.”dedi. Meclis Üyeleri öneriyi desteklerken Festivale katkı sağlanması noktasında girişimlerin yapılması yönünde karar alındı.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg