Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanı Salih Bankoğlu, 2013 yılı içinde Yurt içi ve yurt dışı fuarlara daha etkin şekilde katılarak tanıtım çalışmalarını güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi. Yeni yılda en az 10 yurtdışı fuarına katılmayı hedeflediklerini aktaran Bankoğlu, fuarların ilçedeki turizm çeşitliliğini ve gelirlerini artırmak adına olmazsa olmaz olduğuna değindi. Yurt içi fuarlarının maliyetinin çok yüksek olduğu gerekçesi ile hepsine katılamadıklarını ancak EMITT gibi belli başlı fuarlara aralıksız katılmayı sürdüreceklerini belirten Bankoğlu, bütçe yetersizliğinden yakındı.

“GEKA’DAN DESTEK ALAMIYORUZ”

DİTAB üyelerinin yüzde 20'sinin aidat ödemediğini belirten Bankoğlu, “Güney Ege Kalkınma Ajansına 3 tane proje sunduk. Üçünden de olumsuz yanıt aldık. Hiç destek alamıyoruz. Diğer Bölge kalkınma ajansları Turizme katkı sunuyor, sizde destek olun yönünde görüş ilettiğimiz GEKA’dan Destek ödeneği yok diye yanıt alıyoruz” dedi.

GEKA'nın turizme gerekli katkıyı vermesi gerektiğini belirten Bankoğlu, “Didim ve Bölge olarak şansızlıklar içindeyiz. Bölgemize devlet yatırımlarının gelmesi lazım. Yolcu iskelemiz yok, Havalimanı yolumuza bakın hala bekliyoruz” diye konuştu.

BÜROKRASİYE TEPKİ

Bakanlıktan da destek istediklerini ancak olumsuz cevaplar aldıklarını savunan Bankoğlu, “En basitinden fuarlarda dağıttığımız tanıtım cd’sinin yenilenmesi ödeneğini talep ettik. Bunun en az 50 - 60 bin TL gibi bir maliyeti olduğunu bizim bütçemizin 120 bin civarında olduğunu belirttik. Bu talebi de Ayvalık Altyapı Birliğinden cesaret alarak bulunmuştuk, ancak Bakanlık bize 2011 yılında 40 bin adet broşür bastırdığı gerekçesi ile ödenek veremeyeceğini söyledi” şeklinde konuştu.

DİTAB’ın Kent Ormanı kurmak için Bakanlıktan arıtma tesisi yanında bulunan Bakanlığa ait bin dönüm yer istediğini ancak gelen cevabın olumsuz olduğunu aktaran Bankoğlu, yine Bakanlığın sitesinde Didim’in destinasyon listesinde yer almadığını söyledi. Bunun için Bakanlıkla yazışmalar yapıldığını aktaran Bankoğlu, şunları söyledi: “Bu konuda Tanıtma Genel Müdürlüğüne yazı yazdık. Gelen cevapta konunun Strateji Geliştirme Başkanlığına Didim’in Listeye ilave edilmesine yönelik yazı gönderildiği yazıyor. Eski bürokratım, yıllarca bürokrasinin bu hantallığı için mücadele ettim ama artık isyan ediyorum”

DİTAB KASIM’DA KARADAĞ’DA

DİTAB’ın tanıtım çalışmaları listesine 15 - 17 Kasım tarihlerinde Almanya Seyahat Acenteleri Birliğinin Genel Kurulunu da eklediğini belirten DİTAB Turizm Danışmanı Hikmet Atilla ise, birliğin 12 bin üyesi bulunduğunu belirterek, “Tanıtım bir turizm beldesinin kaçınılmazıdır. Türkiye 2013 senesin de Bakanlığın ve yurtdışı temsilciliklerin de katıldığı 135 fuar var. İlk olarak iki senedir düzenli bir şekilde fuar çalışmaları yapılıyor. Tabi sadece fuara katılmak yetmiyor, katıldığımız fuarlarda tur operatörleri ile görüşüyoruz, iş adamları ile görüşüyoruz, STK ile görüşüyoruz. Çok yönlü bir çalışmamız var ve bu çalışma doğrultusunda 15 Temmuz 2011 tarihlerin de Karadağ da Alman Seyahat Acentelerinin genel kurulu var, biz oraya da katılacağız ve standımızı açacağız. Bu konuları hep konuştuk, konuştuğumuzla kaldık. İnsanlar uzayda artık turizm yapıyorlar, biz ise daha 20 sene evvelki olayları konuşuyoruz” ifadelerini kullandı.
 

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png