Mevcut durumda hizmet veren Didim Devlet Hastanesinin bulunduğu alana 75 yataklı ek bina yapılacak.Konu ile ilgili açıklama yapan Didim Ticaret Odası Başkanı Şaban Üstündağ, Didim’in yoğun sezonda 550 bin nüfusa ulaştığını şu andaki hastanenin bu yoğunluğa tam anlamıyla cevap veremediğini ifade etti.

“Hastanemiz bugünün ihtiyaçlarına cevap veremiyor”

Üstündağ, Didim Devlet Hastanesinin günün ihtiyaçlarına cevap vermekte zorlandığını belirterek, “TUİK kayıtlarına göre nüfus artış oranı en yüksek yerleşim yeri olan Didim’de hastane bugünün ihtiyaçlarına cevap verememekte, Özellikle acil hizmetleri ve poliklinik hizmetlerinde kapasitesinin çok üzerinde çalışılmaktadır. Hastalar doktor branş eksikliği sebebiyle yeterli sağlık hizmetinden faydalanamamaktadır. Bu da hem ilçemizde yaşayan vatandaşların hem de ilçemize gelen misafirlerin mağduriyetlerine sebep olmakta turizm gelişiminin önünde engel teşkil etmektedir. Yeni turizm tesisleri ve her yıl binlercesi yapılan ikinci konutlara olan rağbet sonucunda 2025 yılında kış nüfusunun 300 binin üzerine çıkması beklenmektedir. Tüm bu sorunların çözümü için Odamız rapor hazırlayarak daha etkin ve kaliteli sağlık hizmeti verilebilmesi için zaten müsait olan alana ilçemize de yakışan daha modern ve personel sayısı açısından daha etkin en az 150 yataklı yeni bir hastaneye yapılmasını talep etmiştir” dedi.

“Valimiz müjdeli haberi verdi”

Üstündağ, hastane konusunda müjdeli haberi Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’den aldıklarını ifade ederek, “Ağustos 2017’de de Aydın Valimiz Yavuz Selim Köşger’den müjdeli haberi aldık. Valimiz 150 Yataklı yeni bir hastane talebimiz yatırım programına alındığını bildirdi. Bu konuda en büyük gayreti gösteren Aydın Milletvekilimiz Mehmet Erdem, 18 Ekimde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Didim Devlet Hastanesi’nin 2018 yatırım planı kapsamına alındığını bildirdi. Milletvekilimiz Erdem paylaşımında ihtiyaca cevap veremeyen hastanenin toplamda 150 yatak kapasitesine ulaşması için Sağlık Bakanlığından talepte bulunduğunu belirterek, konuyla alakalı proje için Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğünden gelen teknik ekibin ilçede çalışmalarda bulunduğunu söyledi. 75 Yataklı Ek Hizmet Binasının Didim’e kazandırılmasında emeği geçen, Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekçi ve Aydın Milletvekilimiz Mehmet Erdem başta olmak üzere, gayreti ve desteğini esirgemeyen eski ve yeni Aydın Milletvekillerimiz, Valilerimiz, Kaymakamlarımız, Aydın Kamu Hastaneleri Birliği yöneticilerimiz, Ak Parti İlçe Teşkilatına, Hastane yönetimimiz ile tüm bürokrat ve siyasetçilerimize teşekkür ederiz” dedi.

22789972_10155891698212320_2093082214_o.jpg22790756_10155891698222320_459907486_o.jpg