Didim Ticaret Odasının Şubat Ayı meclis toplantısı yapıldı. Toplantıya geçilmeden önce Toplantının basına açık mı kapalı mı yapılacağına ilişkin mecliste oylama yapıldı ve basına kapalı şekilde toplantının yapılmasına kararlaştırıldı. Toplantı başlamadan önce basına sadece fotoğraf çekimi için izin verilirken, gazetecilerin fotoğraf çekiminin ardından toplantı basına kapalı şekilde gerçekleştirildi.

Usulsüzlük iddiasının ardından personel görevden böyle uzaklaştırılmıştı

Ardından Meclis Başkanı Ümit Soneren toplantıyı açtı. Toplantıya Oda Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Döver ve 22 meclis üyesi katılırken, Meclis Üyelerinden Veysel Ece’nin şehir dışında olmasından dolayı toplantıya katılmadığı görüldü. Gündemin ikinci maddesinde 2011 yılına ait oda bütçe ve kesin hesaplarının tetkiki ve hesapların inceleme komisyonunun raporu görüşüldü. Gündemin üçüncü maddesinde ise 2012 Şubat ayına ait oda hesaplarının tetkiki ve hesapları inceleme komisyonunun raporu görüşüldü. Gündemin dördüncü maddesinde ise 2012 yılı Şubat ve Mart ayına ati oda faaliyet raporu görüşüldü. Gündemin beşinci maddesinde ise Oda yönetim kurulunca haklarında başlatılan disiplin soruşturması nedeniyle görevlerinden uzaklaştırılan oda personeli hakkında görüşmeler yapıldı. Düzenlenen toplantıya Oda Meclis Üyesi Hilmi Erbaş’ında katıldığı görülürken, toplantıyı Erbaş’ın avukatı ile beraberindeki arkadaşları da takip etti.
Meclis Toplantısının en önemli gündemi ise odadan uzaklaştırılan 3 personelin durumuyla ilgili madde oldu. Madde üzerinde Oda Başkanı Döver ile Meclis Üyesi Erbaş arasında sözlü tartışmaların yaşandığı görülürken, tartışmaların içeriğiyle ilgili net açıklama yapılmadı.
Yaklaşık 2 saatten fazla süren oda meclis toplantısının ardından konuyla ilgili açıklama yapılmazken, Toplantı sonrası Erbaş ve beraberindekiler açıklama yapmadan odayı terk etti. Oda Meclisi tarafından da görüşülen konunun içeriğiyle ilgili de bir açıklama yapılmadı. 

Aydınpost'u Twitter'dan takip etmek için tıklayın!