Türk Hava Kurumu Didim Şube Başkanı Ali Tıkkın, yurt genelinde olduğu gibi Didim'de de Kurban Bayramı hazırlıklarını tamamladıklarını belirtti.
Türk Hava Kurumu Didim Şube Başkanı Ali Tıkkın, 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu çerçevesinde Kurban derilerini toplama yetkisini sadece THK"ya verildiğini söylerken, Didim merkezde eski Pazar yerinde d eri toplama merkezinin kurulacağını söyleyerek, “2860 sayılı Yardım Toplama Kanununun 30. Maddesi ve 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanununun 8. Maddesi Kurban derilerini toplama yetkisini sadece THK"ya vermiştir. Kurban kesen vatandaşların kurban derilerini makbuz karşılığında THK yetkilisine veya görevlendirdiği kişilere vermeleri önemle rica olunur. Kurbanlarımızı kestikten sonra derilerini en az zarar verecek şekilde yüzerek (küçükbaş hayvanların derilerini tulum çıkararak), güneşten koruyarak aynı gün teslim edilemeyecek derilerin tuzlanarak bekletilmesi uygundur. Kurban derilerimiz köy ve beldelerde muhtarlıklar tarafından toplanacaktır. Merkezde Didim Belediyesi ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı"na ait araçlar ve görevlendireceği kişilerce toplanacaktır. Ayrıca Eski Pazar yerinde bir Deri Toplama Merkezi oluşturacaktır. Uzak sitelerdeki vatandaşlarımızın derilerini site yönetimlerinin bilgisi dâhilinde birleştirerek alınmasını sağlamak için THK Didim Şubesi"nin 811 10 20 no"lu telefonuna müracaat ederek makbuz karşılığı alınmasını sağlamaları daha uygun olacaktır” dedi.
Toplanan kurban derilerinin verileceği kurumlarla ilgili de bilgiler veren Tıkkın şunları kaydetti; “ Toplanan deriler satılarak, yüzde 50"si İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı"na, yüzde 4"ü Türkiye Kızılay Derneği"ne, yüzde 3"ü Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu"na, yüzde 3"ü de Diyanet Vakfı"na verilerek toplam yüzde 60"ı yardım amaçlı kurumlara verildikten sonra yüzde 40"ı Türk Hava Kurumu"na kalmaktadır”