Üreticilere doğal afetler konusunda önceden sigorta yapmalarını uyarısında bulunan Ahmet Çetin, “Bu yıl etkili olan bu yağışların bu kadar olacağını kimse tahmin etmedi. İlimizdeki bu sel ve su baskınlarıyla ilgili TZOB"den Aydın"ı arayıp durumla ilgili bilgi istemişler; bizde Didim olarak durumumuzu anlattık. Şu an ilçemizde 15 Bin dönüm arazi sular altında; yetkililer İncelemeler yaparak hasar tespiti yapıyorlar. Şu an ekim dönemi olarak buğday ve arpa var ve bunlarda yağılardan sonra çürümüştür” dedi.
Son yağışlardan sonra Aydın genelinde yapımı devam eden barajların öneminin bir kez daha ortaya çıktığını kaydeden Çetin, “İkizdere Barajı tamamlandı ama faaliyet geçmedi. Çine Barajı da keza bu şekilde son aşamaya geldi. Yapılmak istenilen Sarıçay Barajı içinde girişimler hızlandırılmalı” diye konuştu.
Doğal afetlerden en az zararla kurtulmak için sigortanın önemine dikkat çeken Çetin, şunları söyledi: “Devletimiz çıkardığı 2090 sayılı yasada oluşacak zararda yüzde 60 oranında zararın oluşmasından sonra yardımda bulunacağını bildiriyor ama böyle durumlar çiftçi açısından oluşmuyor. Bu nedenle çiftçilerimiz sigorta yaptırmaları gerekiyor. Zaten devlette yapılacak sigorta priminin yarısında fazlasını ödüyor. Bu durumda sel, afet, su baskını gibi doğal afetlerde sigorta bunun zararını ödüyor. Bu nedenle çiftçilerimiz bu sigorta yaptırma işini ciddiye almalı” -iha