Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanı Salih Bankoğlu, Didim"in tanıtımı için 2010-2011 yıllarında 11 ayrı fuara katılacaklarını belirtti.
Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği binasında yapılan toplantıya Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay ve Didim Ticaret Odası Turizm Grubu Meclis Üyesi Hikmet Atilla dakatıldı. Toplantıda konuşan Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanı Salih Bankoğlu birliğin bu ay 1. yılını doldurduğunu belirterek; “Bu süreçte başta kaymakamlığımız olmak üzere belediyelerimizle, sivil toplum örgütleriyle ve odalarla güzel diyaloglarımız oldu Geçen yıl 4"ü yurt dışı, 3"ü yurt içi olmak üzere 7 fuara iştirak ettik. Turizm Koordinasyon kurulunun kurulmasında katkımız oldu. TV programlarında diğer kurum temsilcileriyle birlikte yer alarak ilçemizin tanıtımına katkı sağladık.”dedi.
2010 ve 2011 yılında 8 yurt dışı fuarına katılacağına belirten Bankoğlu “9-12 Kasım"da İngiltere"nin Londra kentindeki fuara Aydın standı içinde katıldık. Ben özel nedenlerden dolayı gidemedim ama İlçemizde turizm sektörüyle uğrana Yusuf Bostan ve eşi ile İzzet Dönmez Beyler bizi en iyi şekilde temsil ediyorlar. Bunun dışında 11-16 Ocaktaki Hollanda"nın (Utrecht) 15-23 Ocak"taki Almanya (Stutgart) 23-27 Şubat Almanya (Münih) 9-13 Mart Almanya (ITB Berlin) 16-19 Mart Rusya (Moskova) 23-25 Mart Ukrayna (Kiev) ve yine 9-12 Kasım 2011 İngiltere (Londra) kentindeki fuarlara katılacağız. Bunun dışında 21-23 Ocak Polonya (Varşova) 11-13 Şubat Danimarka (Kopenhang) Romanya (Bükreş) ve İran (Tahran) şehirlerinde fuarlara katılma fikrimiz var.”diye konuştu.
Bankoğlu fuarlar için bu yıl Türkçe, İngilizce, Almanca, Rusça, Felemenkçe ve Fince olmak üzere 6 dilde 2 bin tanıtıcı broşürün basıldığını kaydederek “Bunun dışından 3 bin adet kitap ayracı, 10 bin adet kalem ve değişik promosyon ürünlerini tanıtımlarda dağıtacağız” ifadelerini kullandı.
Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, Fuarlar konusunda sistemin oturtulduğunu söylerken “Fuarlara bu yıl A ve B olarak ayırdık. Gideceklerimizi de buna göre ayarlayacağız. Bu fuarlarda ortak hareket edeceğiz. Bunu üst seviyelere çektik, artık Didim tanıtım konusunda profesyonelleşiyor zaman içinde iyi noktalara geleceğiz.”dedi.
Didim Ticaret Odası Turizm Grubu Meclis Üyesi Hikmet Atilla ise kısa sürede güzel çalışmalara imza atıldığını söylerken “Süreç içerisinde katkı verenlere teşekkür ediyoruz. Didim artık profesyonelleşti. Bizler şu an devletin verdiği stantlarda tanıtım yapıyoruz, bütçemizi oluşturduğumuzda kendi stantlarımızda daha güzel çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum” dedi.