AA muhabirinin Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2006 yılında onaylanan 1/25000 ölçekli Aydın Didim Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Çevre Düzeni Planında 3. alt bölge olarak belirlenen ve sonrasında 1. derece doğal sit alanı olarak ilan edilen 43 hektarlık Panayır Adası, Bakanlar Kurulu tarafından çıkartılan 648 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile plan değişikliğine gidilerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ''Günübirlik Turizm Alanı'' olarak tahsise açıldı.
Didim'in dünyaca ünlü Altınkum Plajına sadece iki kilometre uzaklıkta bulunan ve zengin doğal bitki örtüsüne sahip, üzerinde ise tavşan türünde canlı yaşamının bulunduğu Panayır Adası'nın, Didim için alternatif bir turizm merkezi olması hedefleniyor.
Panayır Adası'ndaki doğal örtü korunarak, günübirlik yeme, içme, gezme ve eğlence mekanları yapılması, ayrıca yat turu yapan yerli ve yabancı turistlerin adadan ihtiyaçlarını karşılayabilmelerinin palanlandığı öğrenildi.
Didim ilçesine bağlı Panayır Adası, Kültür ve Turizm Bakanlığının 2006 yılında onaylanan 1/25000 ölçekli Aydın Didim Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Çevre Düzeni Planında 3. alt bölge olarak belirlenmiş, ada daha sonra 2009 yılında Aydın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun aldığı kararla 1. derece doğal sit alanı olarak tescil edilmiş, ancak Koruma Yüksek Kurulu 2010 yılında bu tescili iptal etmişti. Tescil iptaline karşı açılan dava sonucunda Panayır Adası yeniden 1. derece doğal