Didim Halk Eğitim Merkezince 2011-2012 Eğitim Öğretim yılında açılan okuma-yazma, Genel kurslar ve Meslek-Teknik kurslar konusunda Halk Eğitim Merkezi Müdürü Murat Sağlam bilgiler verdi. Sağlam 3 grupta kursların verildiğini belirterek “1 Eylül itibariyle 44 adet 1. kademe okuma yazma kursu açılmıştır ve bu kurslar 1738 vatandaşımız katıldı. 6 adet 2. kademe okuma yazma kursu açıldı; bu kurslara da 38 vatandaşımız katıldı. Genel kurslarımız adı altında ise İngilizce, Arapça, Ebru, Halk Oyunları Osmanlıca Kolay metinler gibi toplam 61 adet kurs açıldı ve bunlara 1037 vatandaşımız katıldı. Mesleki kurslarda ise Emlak Danışmanlığı, Bilgisayar işletmenliği, havuz suyu operatörlüğü, servis komisi gibi toplam 24 adet meslek kursu açıldı ve 599 vatandaşımız kayıt yaptırdı. Sosyal faaliyet olarak ta 3 adet Meme kanseri ve Obezite ile mücadele için Sağlık semineri düzenlenmiş ve 220 vatandaşımız buna katılmıştır" dedi.

“OKUMA-YAZMA KAMPANYASINDA yüzde 119’LUK BAŞARI”

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sağlam Ana-Kız okuldayız kampanyasının 2007 yılında başlatıldığını ve 2012 Ağustos ayı itibariyle ile sonlandırıldığını belirtti. Sağlam bu süre itibariyle Didim’de TÜİK verilerine göre okuma-yazma bilmeyen Bin 663 vatandaşın okuma yazma öğretilerek belgelendirildiğini bunun yanı sıra diğer ilçe ve illerden 243 vatandaşında okuma-yazma öğretildiğini söyledi. Kampanya kapsamında Sağlam yüzde 119 gibi bir rakama ulaştıklarını belirterek “Aydın ilinde okuma-yazma kampanyasında birinci olduk” dedi.

Sağlam ayrıca Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği iş birliğiyle Havuz Suyu Operatörlüğü kursunun açıldığını belirterek düzenlenen kursta otel ve havuz elemanı olarak çalışan 60 kişiye eğitim verildiğini söyledi.

“ADI SİZDEN EĞİTİMİ BİZDEN PROJESİ”

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Murat Sağlam Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğünün “Adı sizden eğitimi bizden” adlı sosyal sorumluluk projesi başlattığını projenin Eylül 2012’de başlayacağını ve 1 yıl süreceğini söyledi. Projenin amacının Halk Eğitim Merkezlerinin faaliyet alanlarının halkımıza tanıtmak olduğunu ifade eden Sağlam “Didim Halk Eğitim Merkezi olarak projenin tanıtımı için afişlerimizi hazırlattık. Bu kapsamda 2012-2013 eğitim öğretim yılında proje kapsamında sergiler açacağız, seminerler yapacağız ve halka açık yerlerde tanıtım büroları kuracağız” şeklinde konuştu.aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png