Didim İlçe Müftülüğü ve İlçe Müftülüğü Merkez Kuran Kursunda eğitim gören 50 kursiyer bayan Demir-yol İş Sendikasında kalan Depremzedeleri ziyaret edip, sorunlarını dinledi. Ziyarette Didim İlçe Müftüsü Mikail Polat başkanlık ederken Didim Merkez Camii İmamı Mehmet Beyaz ile Merkez Kuran Kursuna giden 50 bayan kursiyer katıldı.
Didim İlçe Müftüsü Mikail Polat depremzedelere yönelik yaptığı konuşmasında yardımlaşma ve dayanışma duygusunun Peygamberimiz Hz. Muhammed ve Kuran’ı Kerim tarafından önem arz edilen konular arasında yerini aldığını söyledi. Yaşanan depremin ülkemizin değişik bölgelerinde de yaşandığını ve depremde hayatını kaybedenlerin şehit olarak kabul edilmesi gerektiğini de dile getiren Müftü Polat, “Acılar ve sıkıntılar paylaştıkça azalır, sevinçler paylaşıldıkça çoğalır. Bizler İlçe Müftülüğümüzde Kuran Kursuna giden kursiyerlerimizin sizlere yönelik düşüncelerinden sonra sizlerle birlikte olmak sorunlarınız dinlemek için buradayız. Sizler buraya geldiğinizde İlimiz Valisi, Sayın Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve diğer yetkili mercilerin temsilcileri sizleri ziyaret edip sorunlarınızı dinledi ve bu kapsamda burada ağırlandınız. Sorunlarınızı da yakından takip ediyorlar. Allah Devletimize ve milletimize zeval vermesin. Bugün buraya gelirken bazı taleplerinde olduğunu öğrendik. Sizlere Kuran’ı Kerim, Çocuklara yönelikte kitaplar getirdik. Bunları dağıtacağız gelen talebe göre de bunlar yine sizlere tedarik edilecek. Ülkemizde ve ilçemizde yaşanılan bu birlik ve beraberliğin sürmesini diliyorum. Yardımlaşma ve dayanışma duygusu çok önemli, bizler her zaman sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz Her türlü sorununuzda bizlere de ulaşabilirsiniz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Mikail Polat sembolik olarak bir depremzedeye Kuran-ı Kerim hediye ederken çocuklara da kitap dağıttı. Ayrıca depremzede çocuklara çikolata dağıtılarak sevindirildi.