İlçe Müftüsü Mikail Polat hayırseverlerin yardımlarını beklediklerini söyledi. Didim’de 15 Şubat 2008'de temeli atılan Türk - İslam mimarisinin sembolü Selimiye Camisi tarzındaki Didim Merkez Camisi'nin yapımı tüm hızıyla sürüyor.

Didim İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Didim Şubesince yaptırılan Merkez Cami iç cephe tadilatı devam ederken hayırseverlerin yardımlarının arttırılması ve inşaatın hızlandırılması amacıyla yapılacak çalışmalar fiyatlandırıldı. Camii içerisinde yapılacak olan işlerin fiyatlandırılarak asıldığı ve hayırseverlerin dikkatine sunulduğu görülürken, bazı yerlerin ise hayırseverlerce yaptırılacağı da belirtildi.

“1,5 MİLYON TL'YE İHTİYAÇ VAR”

Bu yıl Ramazan ayında üst kısmı ibadete açılan caminin son durumuyla ilgili bilgilere veren Didim İlçe Müftüsü Mikail Polat “Camimizin iç kısmında çalışmalarımız devam ediyor. Şu an itibariyle caminin yapımı için 3,5 milyon TL harcandı; tamamlanması için de yaklaşık 1,5 milyon TL’ye ihtiyacımız var. Şu an iç-dış kaplama, Çini, fayans kaplama, avizelerin takılması konusunda çalışmalar sürüyor. Yine bu işleri yapan ustalara borçlarımız mevcut; Onlarında ödemeleri yapılacak” dedi.

Polat hayırseverlerin duyarlılıklarının arttırılması amacıyla caminin içerisinde yapılacak olan çalışmaları belirlediklerini ve yapılacak çalışmanın ne kadar tutacağının de belirtilerek asıldığını söyledi. Bazı çalışmaların hayırseverler tarafından yapılacağını dile getiren Polat “Camimizi en kısa zamanda hizmete açmak amacıyla tüm hayırseverlerden duyarlılık bekliyoruz. Bu belirlenen yerlerde fiyatları asılı; bu konuda yardım yapmak isteyenler Camimize veya Müftülüğümüze başvurabilirler” dedi.

Cami içerisinde yapılacak olan kapıların yapılması, çini kaplama, mermer kaplama gibi işlemlerin bin 500 TL, 2 bin TL, 8 bin TL ve 10 bin TL gibi değerlerde olduğu görüldü.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png