Bir bisiklet şirketi, bu yıl üretimine başladığı bir bisiklet modeline Didim ismini verdi. “Didim” adıyla satışa sunulacak bisikletin Didim’in tanıtımına katkı sunmasında dolayı Didim Ticaret Odası ile Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası bir basın toplantısıyla üretici firmaya ve firmanın Didim bayisini düzenlediği basın toplantısıyla teşekkür etti.

Toplantıda konuşan Didim Ticaret Odası Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım, Didim Ticaret Odası olarak Didim’i herkese tanıtma çabasında olduklarını belirterek, bu amaca katkı sunan tüm çalışmaların kendilerini onurlandırdığını söyledi. Firma, Didim’deki satışlarının yüksek olmasından dolayı Didim’e jest yapmak istemiş ve 2016 yılı için ürettiği bisiklet modeline Didim ismini vermiş. Bu bisiklet modeli, tam tatil bisikleti. Ortadan katlanıyor, bagaja konuluyor ve istenilen yere götürülebiliyor. Bu firmanın yanı sıra Didim ismini kullanan başka firmalar da var” diye konuştu.
Yıldırım, Didim’in tanıtımına katkı sunan Bisiklet firmasına teşekkür ederek, şunları söyledi: “İlçemizin tanıtımı adına bu tip çalışmaları Didim Ticaret Odası olarak ödüllendireceğiz. Ürettikleri ürünlere Didim ismini veren firmanın yanı sıra başka firmaların da olduğunu tespit ettik. Onlara da teşekkür yazıları göndereceğiz”

ORTADAN KATLANIYOR

Bisiklet hakkında ayrıntılı bilgi veren İbrahim Sümer de bisiklet üzerinde kullanılan sistemin Türkiye’de ilk olduğunu söyledi. Didim adı verilen modelden beyaz ve siyah olmak üzere iki renk üretildiğini ve yakın zamanda satışların başlayacağını ifade eden Sümer, “Bu bisiklet üzerinde kullanılan komponent sistemi Türkiye’de ilk. Muadilleri sadece Almanya, Hollanda ve Norveç’te satılıyor. Bu sistem sayesinde sadece önde bir fren sistemi var. Arka fren sistemi ile vites sistemi otomatik” ifadesini kullandı.

20160121aw638066_02.jpg