Genel kurulda Kent Konseyi toplantısında yapılan çalışmalar da ele alındı.
Genel Kurula Kaymakam Ali Katırcı, Belediye Başkanı Mümin Kamacı, İlçe Emniyet Müdürü Sunay Öztürk, belediye meclis üyeleri, protokol üyeleri ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

Genel Kurul öncesi divan heyeti seçilirken Divan Başkanlığına Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, Katip Üyeliklere de Dr. Serap Barlas Cabi ve Özdemir Günday seçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız göreve geldiklerinden bu yana kendilerine bir hedef koyduklarını ve her ay bir sorunu el alıp çözüm kavuşturmayı planladıklarını dile getirdi. Ayyıldız çalışmaların olabilmesi için çalışma gruplarının hazırlayacağı projelerin önemli olduğunu kaydederek “Bu anlamda çalışma gruplarının daha önceden belirlenmesi de bazı problemleri beraberinde getiriyor. Bu anlamda bu çalışma gruplarında gönüllü çalışmak isteyenleri bekliyoruz“ dedi.

Ayyıldız Kent Konseyi olarak baz istasyonu sorunu, turizm alanlarının planlanması, afete hazırlık eğitimi, Didim"de çevrenin temiz tutulması ve kabuklu yiyeceklerin yere atılmaması ve Beyaz Zambak uygulamasının başlatılması konularından çalışmalar yapıldığını dile getirdi.

Baz istasyonu sorunuyla ilgili belediye meclisinden karar çıkarttıklarını ve bundan sonra belediyeden izin alınmadan baz istasyonunun kurulamayacağını belirten Osma Ayyıldız “Var olan 11 adet baz istasyonuyla, ilgili yerlerle görüştük ve sözleşmeleri bitenlere de gereken uyarılar yapıldı. Bununla ilgili yargı kararlarını var elimizde, bu konuyla ilgili yaptırım gücümüz yok ama dava açmak isteyenlere belediyemiz destek olacak.”dedi.

Turizm planlanması konusunda yetkili yatırım daire planlaması başkanlığıyla görüştüklerini belirten Ayyıldız konunun takipçisi olacaklarını dile getirdi.
Ardından Dr. Serpa Barlas Cabi “Beyaz Zambak” uygulamasının amacı ve içeriğiyle ilgili olarak katılımcıları bilgilendirdi.

Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ise dile getirilen konuların ve yapılan çalışmaların önemli olduğunu belirterek “Baz İstasyonu konusunda bu zaman kadar belediye olarak bir yaptırımımız yoktu ama aldığımız meclis kararıyla bundan sonra bizden izin alacaklar. Beyaz Zambak"ta ilçemizdeki işletmelerde kaliteyi, hijyeni ve güvenirliliği arttırmak için yapılan bir çalışma ve örnek bir çalışma. İtfaiye binamızı hizmete soktuk ve çok amaçlı şekilde kullanılabiliyor. Burada verilen eğitimlerde bunun bir göstergesi, Ayrıca Üniversitemizde bizim açımızdan çok önemli ve biz her zaman yanlarında olacağız” dedi.

Didim Kaymakamı Ali Katırcı ise Kent Konseyinin çözüm amaçlı ortaya koyduğu her projenin arkasında olduklarını kaydederek “Bu anlamda yapılan her çalışma toplumumuza ve şehrimizin gelişmesine katkı sağlayacak. Kent Konseyinin yaptığı çalışmaları dinledik ve hepsi de topluma açık projeler. Üniversitemiz için de Didim olarak hep birlikte hareke ederek ve yetkili kurumlarla en başta Rektör Bey olmak üzere görüşmelerimize yapacağız. Üniversitemiz için yapılacak her çalışmanın yanında olacağız.”dedi./iha