“Kardeş Okul, Kardeş şehir” projesi kapsamında Didim’in Almanya’daki kardeş şehri Laubach kentinden gelen 9’u öğrenci, 4’ü öğretmen 13 kişilik heyet Didim Belediyesi ve Didim Anadolu Lisesi işbirliğiyle ağırlanıyor. Proje kapsamında Almanya’nın Laubach kentinde bulunan Friedrich Magnus Gesamtschule okulundan 8’i kız 1’erkek olmak üzere 9 öğrencinin geldiği bildirilirken, heyette Okul Direktörü Wolfgang Hölzer, Emekli öğretmenlerden Werner Siegfried, Okulun Türkçe kursu öğretmeni Firdes Ceylan ve Kardeş Şehir projesi kapsamında kurulan komisyonun Başkanı Doris Kircher proje kapsamında Didim’e geldi. 
Alman öğrenciler Küsmez otel’de yapılan program dahilinde kalacaklar Türk ailelerle tanıştırılırken, hazırlanan program öğrencilere aktarıldı. 10 gün boyunca ilçede kalacak olan öğrencilerin İlçenin ve yöremizin tarihi ve turistik yerlerini gezeceği, tekne turuna katılacakları, derslere girecekleri ve sosyal aktivitelere katılacakları bildirildi.
23 Eylül Cuma akşamı Didim’e gelen öğrenciler, Didim Anadolu lisesinde okuyan öğrenciler tarafından evlerde misafir edilecek ve Heyette yer alan öğretmenlerin ise Küsmez Otel’de konaklayacağı öğrenildi.