Belediye Başkanı Mümin Kamacının başkanlığındaki meclis toplantısında Başkan Kamacı ilk olarak Belediye Meclis üyelerinin yeni yılı kutlarken yeni yılın hayırlı olması temennisinde bulundu.
Belediye Meclis Salonu"nda Belediye Başkanı Mümin Kamacı başkanlığında gerçekleşen toplantıda, gündemin ilk maddesi olan 2009 yılında belediye meclisinin tatil olacağı ay ve belediye meclisinsin toplanacağı gün belirlendi. Buna göre Belediye Meclis toplantılarının her ayın ilk Pazartesi günü yapılması ve 2009 Ağustos ayının da tatil olması oy birliğiyle kabul edildi. Ayrıca gündemin 2.ve 3. maddesinde yer alan, encümen ve denetim komisyonu üyelik seçimleri de yapıldı.
Gündemin 4. maddesinde yer alan Belediye Meclis ve İhtisas Komisyon Üyelerinin Huzur Hakkı ücretleri ele alınırken konuyla ilgili konuşan Belediye Başkanı Mümin Kamacı “Daha önce Belediye Meclis ve İhtisas Komisyon Üyelerinden alınan ücretler öğrencilere burs olarak veriliyordu fakat bu yardımın durdurulmasından dolayı bu ücreti ne yönde kullanacağız” şeklindeki önerisine Belediye Meclis Üyeleri bu yardımın ilçemizde yapımı süren Huzurevi için kullanılması için ortak karar alındı.
Didim Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı ve CHP"li Belediye Meclis Üyesi Osman Ayyıldız huzurevindeki çalışmalarla ilgili olarak meclis üyelerine bilgi verirken “Huzurevimizde güçlendirme çalışmaları yaptık. Bu yer 50–60 kişiye bakım hizmeti verecek. Bu yerin işletilmesi için önümüzdeki 2 seçenek var; ya biz Belediye olarak bu yeri işleteceğiz ya da Sosyal Hizmetler Müdürlüğüyle görüşerek yeri onlara vereceğiz. Bu konuyla ilgi önümüzdeki süreçte değerlendirmelerimiz olacak. Huzurevimiz yapılan yardım bağışları, derneğin yaptığı katkılar ve Belediyemizin katkılarıyla yapımı sürüyor. Bu nedenle Belediye ve İhtisas Komisyonlardan alınan ücret bir nebze katkı sağlar” şeklinde konuştu.
Yapılan açıklamanın ardından 2009 yılında Belediye Meclis ve İhtisas Komisyon Üyelerinden alınacak huzur hakkı ücretlerinin huzurevi hesabına açılacak bir hesabı yatırılması ve ücretlerinin huzurevi inşaatında kullanılması yönünde oy birliğiyle kabul edildi.