Belediye Düğün Salonunda gerçekleşen adaylık açıklamasına, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, İl Genel Meclis Üyeleri Cahit Kaya ve Hasan Yavuz, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu, Belediye Meclis Üyeleri, delegeler ve çok sayıda partili katıldı.
CHP Didim İlçe Başkanı Şavgu Aydın adaylığını açıkladığı konuşmasında “Şubat ayı içerisinde önemli bir sınavı başarı ile verdik. Sandık olan her yerde heyecan, azim, mücadele, demokrasi ve birliktelik vardır. Bizler için önemli olan bir süreci kırgınlığa mahal vermeden atlattık ve 174 delege ile 306 önseçmenle Mart ayında gerçekleştirecek olduğumuz kongremize hazırız” diyerek, parti içi seçim sürecinden, güçlenerek çıktıklarını vurguladı.
“Didim’de ilklerin partisi, Didim’in en güçlü ve en büyük ailesiyiz” diyen Şavgu Aydın, 9 mahallede, 5 köyde ve 2 beldede sandık koyarak, büyük bir katılımla gerçekleşen sürecin ardından, Akbük Beldesi’nde de ilk defa Belde Yönetimini sandık koyarak, üyelerin oylarıyla tespit ettiklerini dile getirdi. Şavgu Aydın açıklamasında, 23 Ocak 2010’da göreve gelen yönetim içerisinde, 10 Ocak 2011’den beri İlçe Başkanlığı yaptığını, bu yönetimin bir referandum, bir genel seçim, bir de Belediye Başkanımıza yönelik zorlu sınavlardan başarıyla çıktığını kaydetti.
Toplantı, yapılan konuşmaların ardından mevcut ilçe yönetimi’nin sahneye çıkarak partilileri selamlamasıyla sona erdi.

20120220ay520471.jpg