Düzenlenen toplantıya İlçe Kaymakamı Ali Katırcı başkanlık ederken, toplantıya Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanı Salih Bankoğlu,İl Genel Meclis Üyeleri M. Cahit Kaya ve Hasan Yavuz, Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, Turizm Derneği Üyesi ve Belediye Meclis Üyesi Kadir Karakaya, Dernek Üyeleri Murat Kalaycı, Erdal Baylan ve Bedri Altıntaş, Ticaret Odası Turizm Grubu Meclis Üyeleri Hikmet Atilla ve Tayyar Cengiz, Didim Kültür Mirası Koruma Derneği Başkanı Mustafa Şentürk, Akbük Belediye Meclis Üyeleri Mustafa Demirbaş ve Avni Akgün, Holiday Resort Otel Genel Müdürü Derviş İşçi ve köy muhtarları katıldı.
Toplantıda konuşan Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği (DİTAB) Başkanı Salih Bankoğlu 2011 yılında katılması planlanan fuarların birlikte karar verilmesi adına toplantının düzenlendiğini ve bu kapsamda ilk toplantının 19 Ağustos"ta Aydın"da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde yapıldığını söyleyerek, “Biz de Didim olarak katılmak istediğimiz fuarları belirleyeceğiz. Geçtiğimiz 2010 yılında yurt içinde İstanbul (EMITT), Ankara Ege İlleri fuarları ile yurt dışında Hollanda (Utrecht),Almanya (Berlin) ve Ukrayna (Kiev) fuarlarına katıldık. Bu yılda katılacağımız fuarları belirlemek için buradayız” şeklinde konuştu.
Didim Kaymakamı Ali Katırcı da, bu yılın Kasım ayındaki İngiltere"deki Londra fuarına ve İzmir"deki Travel Turkey fuarı olduğunu kaydederek, “Yurt içindeki fuarlara mutlak katılım sağlanması gerektiğini düşünüyorum. Yurt dışı fuarlarında ise bize verilen listede 19 yer belirlenmiş. Biz geçtiğimiz yıl katıldığımız fuarlar bir kere katılmamış şart. Neden; çünkü her yıl katıldığımız yerden elimizi çekmemiz lazım ki devamı gelsin ve ciddiyetimiz öğrensinler. Bu anlamda Almanya (Berlin), Hollanda(Utrecht), Ukrayna (Kiev) İngiltere(Londra) ve Rusya (Moskova) fuarlarına katılım gerekli diye düşünüyorum” dedi.
“YENİ ROTA İSKANDİNAV ÜLKELERİ”
Toplantıda konuşan Didim Ticaret Odası Meclis üyesi Tayyar Cengiz ise, yeni yerlere ziyaret edilmesi ve stant açılması noktasında İskandinav ülkelerinin fuarlarına katılımın gerekliliğini belirterek, “Geçtiğimiz yıllarda İskandinav ülkelerinde ülkemize gelen turist sayısı bir hayli fazlaydı. O dönemde ülkelerinde çıkan krizin ardından bu oran düştü. Bu anlamda bu ülkelerde Slovenya, Letonya, Belarus gibi ülkelerde fuarlara katılım yapılabilir” dedi.
Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay ise, Didim"de hakim olan İngiliz turistin kabuğunun kırılması gerektiğini, İngilizlerin dışında yeni ülkelerden turistlerin de katılımının önemli olduğunu kaydetti. Kaymakam Ali Katırcı ise Türki Cumhuriyetlerindeki fuarlara katılıma da dikkat çekti.
“İRAN VE KAZAKİSTAN YENİ DÖNEMDE ZİYARET EDİLECEK”
Toplantıda Almanya (Berlin), Hollanda(Utrecht), Ukrayna (Kiev) İngiltere(Londra) ve Rusya (Moskova) katılımın kesin yapılması kararlaştırılırken, bu fuarların dışında Polonya (Varşova), İran (Tahran), Kazakistan (Almatı) ve Finlandiya (Helsinki) fuarlarına katılımla ilgili olarak Aydın"da yapılacak toplantıda bilgi alınması noktasında karar alındı.