Didim'de Yeşilçam emektarı, eski figüran Ali Gençli ile ayaküstü görüşen Dondurmam Gaymak filminin yönetmeni Yüksel Aksu “Yeni filmimi Didim"de çekebilirim” dedi.
Eğitimci-Yazar, eski Yeşilçam figüranı Ali Gençli ile geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Meandros Festivali etkinlikleri kapsamında Didim"de bulunan “Dondurmam Gaymak” filminin yönetmeni Yüksel Aksu ile sinema üzerine görüş alışverişinde bulundular.
Bir sinema tutkunu olan Gençli, Didim"de Senaristlerle “Sinema Yazarlığı Sempozyumu” yapılması düşüncesini önerirken bugüne değin birçok belgeselin çekimi yapılan Didim"in gerçekten güncel filmlerin çekilebileceği doğal bir plato konumunda olduğunu kaydetti. Gençli;Yönetmen Yüksel Aksu"ya Didim"de bir film çekilmesi konusunda görüşlerini soraraken ünlü yönetmen Ege ve Akdeniz kıyılarında çekmeyi planladığı yeni film projesinin odak noktasının Didim olabileceğini, Meandros Festivali etkinliklerinden, burada tanıştığı insanlardan ve gözlemlediği yer ve mekanlardan bu düşüncelere yöneldiğini açıkladı.