Didim Emniyet Hizmetlerini Destekleme Derneğince alınan ve Emniyet Genel Müdürlüğünce Didim İlçe Emniyet Müdürlüğüne hibesi yapılan 3 adet Motosiklet basın mensuplarına tanıtıldı. Altınkum Polis Noktasında yapılan tanıtım törenine Didim Kaymakamı Ali Katırcı, Didim İlçe Emniyet Müdürü Uğur Çaylak, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Servet Kılıç ile birim amirleri ve polis memurları katıldı. Tanıtım töreninde İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 8 adet motosiklette görücüye çıktı.
Törende konuşan Didim Kaymakamı Ali Katırcı, Didim Emniyet Hizmetlerini Destekleme Derneğince alınan ve Emniyet Genel Müdürlüğünce hibesi yapılan 3 adet motosikletin emniyet müdürlüğü bünyesine katıldığını bildirerek “Bu motosikleti kullanacak arkadaşlarımızın eğitim çalışmaları bitti; motosiklet ekipmanları tamamlanarak göreve hazır hale geldi. Bu personelimiz gün içerisinde Lunapark ile Palm Wings otel arasında kalan ve Yalı Caddesi olarak tabir ettiğimiz bölgede faaliyetlerde bulunacak. Bu motorlarımızdan 2 tanesi iki kişilik, diğer 6 motorumuz ise tek kişilik olarak hizmet verecek. Gündüz ve Geceleri kendi içerisinde hazırlanan çalışma programı dahilinde bu personelimiz görevlerini yapacaklar” dedi.
Motorize ekip sayısının artmasıyla birlikte suç ve suçluyu önleme de daha etkin olunacağını kaydeden Kaymakam Katırcı, “Çıkabilecek suç durumunda ya da suçluyu müdahale durumunda bu ekiplerimiz iletişim ve hızlılık anlamında desteği ve katkısının olacağına inanıyoruz. İhtiyaca binaen önümüzdeki yıl bu sayıyı arttırmayı planlıyoruz. Bu anlamda personeli de eğitimler vereceğiz. Ayrıca bu motorize ekiplerin yanı sıra 3 adet de Elektrikli motorumuz mevcut; bunlarda ihtiyaç olduğunda personelimizde kullanılmaktadır” diye konuştu.
Kaymakam Katırcı, motosikletlerin alınmasında katkı sağlayan Didim Emniyet Hizmetlerini Destekleme Derneğine teşekkür etti. Didim İlçe Emniyet Müdürlüğüne alınan 3 adet motosikletin ekipmanlarıyla birlikte yaklaşık 12 bin TL’ye mal olduğu öğrenildi.