1 hafta süren çekimlerde Didim sınırları içerisinde yer alan ören yerleri bilinmeyen yönleriyle ele alındı.
TRT Türk"te yayınlanacak olan ve Yönetmenliğini Atilla Saral"ın yaptığı “Sarı Levhalar” adlı belgesel programının son ayağı Didim"de tamamlandı.
Mardin"de başlayan ve Didim"de son bulan çekimlerle ilgili konuşan programın yönetmeni Atilla Saral, “Bu program 13 bölümde oluşacak ve TRT Türk"te yayınlanacak. Biz Mardin"den çekimlere başladık ve son kısmını da Didim"de tamamladık Gidip gördüğümüz ve çektiğimiz ören yerlerinin bilinmeyen yönlerini ortaya koyduk. Belgesel tarzından bir program fakat biz içerisine öğeler de koyarak farklı tarzda işledik. 7 ilde çekimler yaptık. Son olarak da Didim"de çekimler yaptık ve bu dönemki çalışmaları tamamladık” dedi.
Saral, Türkiye genelinde 3 bin tane ören yerinin bulunduğunu kaydederek, “Biz bu çekimler yaptık ama benim yönettiğim başka bir dizi çekimim var. "Sonbahar" dizisini çekimleri tamamlandıktan sonra yeniden çekimlere döneceğiz. Çok yorucu çalışmalar yaptık ama insanımızın anlayabileceği bir belgesel ortaya koyduğumuzu düşünüyorum.”dedi.
Saral sözlerini şöyle tamamladı “Biz burada kültürümüze ve tarihimizi tanıtıyoruz. Bunlara sahip çıkmalıyız. Sahip çıkmamız gerektiğini de hatırlatmalıyız” diye konuştu.
Didim Kültür Mirasını Koruma Derneği Başkanı Mustafa Şentürk ise, TRT Türk adına gelen ekibi ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Hazırlanan programda ören yerleri tanıtılıyor. Bu anlamda ilçemizde bulunan Milet, Priene, Latmos,ve İonya ören yerlerinin çekimleri yapıldı. Bu program tanıtımımız açısından önemli. Biz de dernek olarak bu tür çalışmalara destek vereceğiz. Bu program Didim"e büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.