Yeni hastanenin mevcut hastane binasının yanında bulunan 12 bin 500 metre kare alana yapılacağı belirtildi. Didim ilçesinin Aydın’da nüfus artışının en yoğun ilçe olduğunu belirterek “2015 yılında 73.824 nufusa sahip olan Didim, binde 44,2 nüfus artışı ile 2016 yılında 77 bin 164 kişiye ulaşmış yıllık nüfus artış hızı ile Aydın ilinin en yüksek oranına sahip ilçesi durumuna gelmiştir. Turizm beldeleri arasında en kalabalık nüfusa sahip Didim İlçesi 106 bin konut ve 24 bin yataklı turizm tesisi ile yaz sezonu nüfus popülasyonu 750 bin seviyelerine ulaşmaktadır. İlçenin yıl ortalama nüfusu ise 350 bin seviyesindedir. Bu şekilde dinamik bir nüfusa hizmet veren Didim Devlet Hastanesi’nin dönemsel olarak poliklinik muayene ve acil servis başvuruları kış aylarında toplam 20 bin iken yaz aylarında 40 bine ulaşmaktadır. Didim, Aydın İl Merkezine 102 km, güçlendirilmiş Söke ilçesine ise 52 km uzaklıktadır. Bu hali ile C grubu hastane kategorisinde yer almaktadır.Yukarıda belirtilen sebeplerle ihtiyaca cevap veremeyen hastanenin toplamda 150 yatak kapasitesine ulaşması için Sağlık Bakanlığından talepte bulunduk” dedi.

Konuyla alakalı proje için Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğünden gelen teknik ekibin ilçede çalışmalarda bulunduğunu ve mevcut hastane arsasının boş olan yaklaşık 12 bin 500 metrekarelik kısmı yeni hastane projesi için uygun olduğuna karar verildiğini kaydeden AK parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem “75 yataklı ek hizmet binası 2018 yatırım planına dahil edilmiş olup, hastanenin 2018’in ilk yarısında temelinin atılması ve 1 yıl içerisinde de bitirilmesi hedeflenmektedir. Yoğun bakım ve ek servislerle birlikte 150 yatak kapasitesine ulaşacağı ön görülen Didim Devlet Hastanesinin C grubu hastane olan mevcut durumunun B grubuna yükseltilmesi neticesinde uzman hekim ve hemşire sayısı iki katına ulaşacaktır. Modern ameliyathaneler, 2. Seviye yoğun bakım ve nitelikli yatak sayısının arttırılması ile ilçeden dışarıya hasta çıkışı minimize edilecektir” diye konuştu.

Turizmde bir marka olan Didim’in sağlık turizminde de marka olması yolunda yeni hastane binası önemli bir adım olarak görüldüğünü ifade eden Milletvekili Erdem, açıklamasının devamında “Dünya standartlarında hizmetlerin hep artarak, büyüyerek devam etmesi için gereken her şeyi ve konu ile ilgili takibi yapıyoruz. Bizlerin hiç bir vatandaşımızın mağdur olmasına gönlümüz razı olmaz. En büyük gayemiz ve tüm çabalarımız insanımızın en iyi, en kaliteli hizmeti görmesidir. AK Parti olarak, bunun için elimizden geleni yapıyor ve çabalıyoruz. Herkes için ulaşılabilir, nitelikli, sürdürülebilir ve güçlü bir sağlık sistemi için projeler üretmeye devam edeceğiz. Didim halkımıza hayırlı olsun” ifadelerine yer verdi.

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA