Didim CHP"de gerçekleşen referandum çalışmalarına CHP Didim İlçe Başkanı Mustafa Bekar, görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Belediye Başkan Vekil Ercan Atasoy, Belediye Meclis ve İl Genel meclis Üyeleri ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.
Bekar, referanduma sayılı günler kala iktidarın evet oyu çıkması için baskı unsurlarını arttıracağın ileri sürerek, “Bu Anayasa değişiklikleriyle iktidarın esas derdi, yargıya kendi yandaşlarının atanmasını sağlayacak iki maddeyi değiştirmek. Yalnızca göz boyamak için bu iki maddeyi 26 maddelik paketin içine sakladılar. Böylece sizleri aldatmaya ve kandırmaya çalışıyorlar. Bu demokratik olmayan ahlak dışı bir tutumdur. Halkımız, bu zehirli hapı yutmayacaktır” dedi.
Değişikliklerin 12 Eylül darbecilerin yargı yolunu açmayacağını öne süren Bekar, “Demokrasiye samimiyetle inansalardı her şeyden önce tüm toplumun üzerinde uzlaştığı bu değişiklikleri gündeme getirdi. Çok iyi biliyoruz ki bu referandumun halkın gerçek gündemi olan işsizlik, yoksulluk ve yolsuzluk sorunlarıyla ilgisi bulunmamaktadır. Referandum bu sorunların hiçbirine çözüm getirmediği gibi yaşanmakta olan siyasi gerilimi tırmandırmaktadır. Anayasa değişiklik paketi Türkiye"yi 12 Eylül Anayasası"ndan uzaklaştırmadığı gibi demokratik rejime yönelik önemli tehlikeleri de beraberinde getirmektedir. Yargı bağımsızlığının ortadan kaldırılması demokrasiye indirilmiş en ağır darbe olacaktır” diye konuştu.