Gelinen noktayı, "Didim Cemevi'nin tahliyesi ve yıkım süreci durmuştur" diyerek özetleyen Hilmi Erbaş, Ankara’daki temaslarında kendisini yalnız bırakmayan Mehmet Erdem ve diğer AK Parti milletvekillerine teşekkür etti.

Günlerdir Aydın’ın gündemini meşgul eden Didim Cemevi’nin tahliyesi ve yıkımıyla ilgili Ankara’da giderek çeşitli temaslarda bulunmuştu. Tahliye kararının tebliğinden itibaren AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay, ve Aydın Milletvekilleri ile birlikte yürütülen süreç ile ilgili bilgi veren Erbaş, “Ankara'da Milli Emlak Genel Müdürlüğü nezdinde Genel Müdürlük, Genel Müdür Yardımcıları ve Sayın Genel Müdürümüz ile toplantılar yaptık. Konunun önemi ve hassasiyeti bu toplantılarda kendileriyle paylaşılmıştır. Didim Cemevi'nin tahliye ve yıkımına ilişkin alınmış olan kararın uygulanmamasına ve sorunun kalıcı ve kesin çözümüne ilişkin olarak, bu sorunu aşılabilmek için Aydın Milletvekilimiz Sayın Mehmet Erdem ile birlikte Milli Emlak Müdürümüz Abdullah Kaya ile Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek'i makamlarında ziyaret ettik. İlgili konu kendilerine tarafımızdan bizzat bildirilmiş, bu konudaki talep ve isteklerimiz sayın bakanımıza hassasiyetle sunulmuştur. Bu görüşmeler son derece olumlu geçmiştir. Bu görüşmelerin neticesi olarak, Didim Cemevi'nin herhangi bir şekilde tahliye edilmeyeceğini ve yıkılmayacağını değerli Didim kamuoyuyla paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Cemevi'ne ilişkin 10 yıldır devam eden ve belli kesimlerce istismar edilen sorunlar yumağının bütün yönleriyle ve kalıcı bir şekilde çözüme kavuşturulması için, varolan yasal ve hukuki engelleri de göz önünde bulundurarak; Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Aydın Valiliği ve Didim Belediyesi'nce birlikte koordineli olarak yeni bir süreç başlatılacak. Bu süreçte AK Parti Didim İlçe Teşkilatı olarak, bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da sağduyulu, yapıcı ve olumlu katkılarımızı sunmaya sürecin sonuna kadar devam edeceğiz” dedi.

AK Parti İlçe Teşkilatı olarak, Didim'de yaşayan herkesi kucaklayarak, birini diğerinden ayırmadan ve ötekileştirmeden, Didim'in her biri tıpkı Cemevi gibi neredeyse kronikleşmiş her sorununa ciddiyetle yaklaşarak çözmeye kararlı ve azimli olduklarını kaydeden Hılmi Erbaş, “Söz konusu Didim ise siyaset teferruattır," cümlesini seslendirerek ve Didim'in geldiği kötü noktadan çıkışı için bu sözün her kesim tarafından sahiplenilmesi gerektiğini düşünerek hareket ediyoruz. Bundan dolayı ilçemizin birliği ve dirliğini ilgilendiren bu hassas konuda Alevi kardeşlerimizin ve bütün kamuoyunun bu sorunun çözümünde bizlere katkı vereceklerine inanıyoruz. Sürecin başından itibaren desteğini esirgemeyenlere, en başta Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek'e, Aydın AK Parti Milletvekillerimiz Sayın Mehmet Erdem'e, Sayın Semiha Öyüş'e, Sayın Ali Gültekin Kılınç'a ve AK Parti Aydın İl Başkanımız Sayın Mehmet Sadık Atay’a teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png