Kültür Servisinden yapılan çağrıda köpek ve kedileri olan vatandaşların hayvanlarının kayıt altına alınması için Didim belediyesi Kültür Servisine başvurmaları istendi.
5199 sayılı kanuna istinaden Didim Belediyesi tarafından sahipli olan hayvanların tümü kayıt altına alınıyor. Geçtiğimiz yıl başlatılan kayıt altına alma çalışmalarında 200"e yakın hayvanın kayıt altına alındığı öğrenilirken Didim Belediyesi Kültür Servisinden yapılan açılmada ise şu ifadelere yer verildi; “Geçtiğimiz yıl 200"ün üzerinde sahipli köpek ve kedi kayıt altına alındı. Çalışmalarımız bu yılda devam edecek. Bu nedenle evinde hayvan bakan vatandaşlarımızın belediyeye gelerek kayıt yaptırmalarını istiyoruz. Burada amacımız hayvanların aşılarının tamam olup olmadığı var ise hastalıklarını tespit edip kayıt altına almak” ifadelerine yer verildi.
Didim"de Pitt-Bull cinsi köpek besleyen vatandaşların mutlaka kayıt yaptırması gerektiğinin önemini belirtilen açıklamada, “Bu köpek cinsinin tüm Dünyada kısırlaştırılmasına karar verildi. Bu nedenle bu tür köpek cinsine sahip vatandaşlarımızın mutlaka bize kayıt yaptırmalarını istiyoruz. Biz de kayıt altına alacağımız bu hayvanlara kısırlaştırma işlemi uygulayacağız. Kayıt altına alınmayan hayvan sahiplerinin de cezai müeyyide ile karşılaşabileceğini bildirmek istiyoruz. Didim Belediyesi olarak kayıt altına aldığımız hayvanları numaralar vererek kontrollerine devam edeceğiz. Bu konuda da halkımızın duyarlılık göstereceğine inanıyoruz” denildi.