Didim Belediyesinin talebi üzerine gerçekleştirilen yangın tatbikatının altı ayda bir düzenli olarak yapılacağını ve huzurevi sakinleri ile çalışanların bu konuda bilinçlendirileceği belirtildi. Didim İtfaiyesinin itfaiye erleri öncelikle yangın sırasında ve yangın alarmı çaldığında yapılması gerekenleri anlattı. Huzurevi sakinlerinden daha çok çalışanların bu konuda bilinçli olması gerektiğini söyleyen itfaiye erleri, yangının çıkma nedenleri ile söndürme yöntemlerini anlatan itfaiyeciler, yangın sırasında korunma ve yanımızdaki kişileri koruma yöntemlerinin neler olduğu hakkında bilgiler verdi.

Ateşe ve dumana maruz kalmamak için nasıl davranılması gerektiği, yangının büyümemesi için neler yapılması gerektiğini, yangını söndürme yöntemleri ile yangın tüplerinin kullanılış şekillerini anlatan itfaiye memurları yapılması gerekenleri tüm ayrıntıları ile huzurevi sakinlerine ve çalışanlarına anlatıldı.
Temsili olarak çalınan alarm ile toplanma yerine toplanan huzurevi sakinlerine, temsili olarak çıkartılan yangın, huzurevi sakinleri ve çalışanları tarafından başarılı bir şekilde söndürüldü. Daha sonra temsili olarak çatıya çıkan bir kişi itfaiye erleri tarafından kurtarıldı.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım!