Didim Belediye Meclisinin Haziran ayı Meclis toplantısı bugün saat 14:00’de Belediye Meclis Salonunda yapıldı. Belediye Başkanı Mümin Kamacı’nın şehir dışında yapılacak olan Ödül törenlerine katılmasından dolayı Meclis Toplantısına Belediye Başkan Vekili Salih Bankoğlu başkanlık etti. Toplantıda gündemde var olan 9 madde görüşüldü. Gündemin ilk maddesinde Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün 29.05.2012 tarih 164 sayılı “Didim’in Hava Kalitesi Yönetiminin Sağlanması” projesinin yürütülmesi konusunun görüşüldü.
“DİDİM HAVASI TESCİLLENECEK”
Maddeyle ilgili Meclise bilgi veren Didim Belediyesi Sağlık Kentler Birliği üyesi İbrahim Eray çalışmaların 1,5 yıl öncesinde başladığını belirterek “Didim Belediyesi Sağlıklı Kentler Birliği üyesi; İlçemiz Didim’de sadece deniz, kum ve güneş değil havası dolayısıyla da ilçemize gelen ve yerleşenler mevcut. İlçemizin havası bu anlamda konuşuluyor ama resmiyette bir durum söz konusu değildi. Bu anlamda biz ilçemizin havasının nasıl olduğu, kirlilik oranları nedir, havamız ne kadar temiz olduğuna dair çalışma yapılması için Üniversitelerle görüşmemiz oldu. Bu ölçümlerde birçok değerler ele alınacak. Bu değerlerin ölçümü için ilçemizin 20 yada 25 ayrı noktasında yılda 8 defa basit ölçümler yapılacak. Bu veriler bir yıl içerisinde değerlendirilecek. Bunun da maliyeti 125 Bin TL ve bu işi 9 Eylül Üniversitesi yapacak. Bir yıl içerisinde yapılacak olan çalışma neticesinde İlçemizin havası tescil edildiğinde bu durum sağlık turizmi açısından da katkı sağlayacak.”dedi.
Meclis Başkan Vekili Salih Bankoğlu ise bu tür planlamanın yapılmasını ve Didim’in markalaşma açısından önemli olduğunu belirtti.
Belediye Meclis Üyesi Atilla Milor ise Didim’in havasının güzel olduğunu ve havanın temizliğinin korunması noktasına dikkat çekerken “Marmaris’te, Fethiye’de ve Göcek’te kömür satışı ve ısınma yasak; biz de bu anlamda böle bir karar alabiliriz.”dedi.
Milor’un önerisine İbrahim Eray, Figen Gürsoy ve Salih Bankoğlu destek verirken Mustafa Kıray ise karşı çıktı.
Figen Gürsoy Didim’in havasının astım hastalarına iyi geldiğini bildiğini belirterek, Didim’in sağlık turizm açısından da çalışmanın önemli olduğunu söyledi. Madde oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin ikinci maddesinde ise Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nün 31.05.2012/698 sayılı yazısı ile “Evsel Katı Atık Tesisleri Tarifelerinin Belirlenmesine İlişkin Yönetmelik” gereğince 02.05.2012/42 sayılı Meclis Kararı ile yeniden tarifelendirilen atıksu ücret tarifesinin yeniden görüşüldü. Meskenler dışından kalan yerlerde 2,43 kuruş olan evsel atık su ücreti 1,10 kuruş olarak oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin üçüncü maddesinde ise Otopark Yönetmeliği uyarınca tahakkuk ve tahsili yapılan otopark bedeli için “2012 yılı birim otopark bedelinin tespiti” konusunun görüşüldü. Madde AKP’li Figen Gürsoy ve Kadir Karakaya’nın ret oyuna rağmen oy çokluğuyla kabul edildi. Gündemin dördüncü maddesinde ise Aydem Elektrik Dağıtım A.Ş.nin 22.05.2012 tarih 3831 sayılı, trafo yerlerine ilişkin talebinin görüşüldü. Talep CHP’li Serdar Topal, Özlem Girgin ve Şehriban Karakış’ın ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.
“ÖZEL EĞİTİM ALANI BELİRLENDİ”
Gündemin beşinci maddesinde Tekağaç Mevkiinde “Özel Eğitim Tesisleri Alanı” plan değişikliği teklifi ele alındı. Işık Sitesinin alt kısmında yer alan 32 dönümlük yerin tescili edilmesi konusunda görüşler alındı. Ardından yerin Özel Eğitim alanı olması noktasında oy birliğiyle karar alındı. Gündemin altıncı maddesinde Yalıköy Camii plan değişikliği teklifinin görüşüldü. İmar İşleri Müdürü Seda Yüksel hayırsever bir vatandaşın Camii yaptırması noktasında bir girişiminin olduğunu fakat bölgenin planlarının yapma yetkisinin Turizm Bakanlığında olduğunu belirtti ve Bakanlığın Belediyeden planlama konusunda görüş istediğini söyledi. Camii yapılacak alanın planlanmasının yapılarak Turizm Bakanlığına sevk edilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin yedinci maddesinde 01.02.2011/15 sayılı Meclis Kararı ile yapılan plan değişikliğinin iptali görüşüldü. Plan iptali oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin sekizinci maddesinde ise 1214 parsel sayılı taşınmazın plan değişikliği teklifinin görüşüldü. Madde A. Turan Özdemir’in çekimser oyuna karşılık oy çokluğuyla ret edildi. Gündemin dokuzuncu maddesinde ise 1101 parselde “İbadet Yeri İlave İmar Planı” teklifi ile 1319 ada 1 parselde plan değişikliği talebinin görüşüldü. Talebin gelecek meclis toplantısında ele alınmasına oy birliğiyle karar verildi.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png