Didim Belediye Meclisinin Mart ayı toplantısı yapıldı. Belediye Meclis salonunda yapılan toplantıya Belediye Başkanı Mümin Kamacı Almanya’da fuarda olması nedeniyle toplantıya Başkan Vekili Vedat Ege Başkanlık etti. Toplantıya Almanya’daki fuara katılan CHP’li Belediye Meclis üyeleri Salih Bankoğlu, Şehriban Karakış ve Ahmet Turan Özdemir’de katılmadı. Toplantıyı AK Parti İlçe Başkanı Hilmi Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri de takip etti.

Gündem maddelerine geçilmeden önce kısa bir konuşma yapan Başkan Vekili Vedat Ege Meclis toplantılarının Mart ayından itibaren Kamera ile sesli ve görüntülü olarak kayıt altına alınacağını belirtti.

“MAL MÜDÜRLÜĞÜ VERDİĞİ YERİ GERİ İSTEDİ; MECLİS KARIŞTI”
Gündem maddeleri arasında yer ala 1030-1031 parsellerde plan değişikliği teklifi sert tartışmalara neden oldu. Tartışmaları neden olan konu ise Mal Müdürlüğünün 1030-1031 parselleri belediyeden geri istemesi oldu. Mal Müdürlüğünün belediyeye verdiği yeri kullanım amacı dışında kullandırmasından dolayı dava açıldığı dile getirilirken, tartışmalarda bu sürecin sonunda hız kazandı. AK Partili belediye meclis üyeleri Çamlık Mahallesinde yer alan parsellerin neden geri alınmak istediğini sordu. CHP’li Meclis Üyeleri ise parselin amacı dışında kullanıldığından ve ortasında yol geçtiğinden imar planı eski imar planına dönüşmesi gerektiğini planların 1988 planlarına döndürüldüğü takdirde yerin belediyeye kalacağını savundular.
AK Parti grubu ise yerin amacı dışında kullanılmasından dolayı yani geçen yıl yıkımı yapılan Veranda kafe’nin burada yapılıp daha sonra yıkılması nedeniyle mi bu yerine geri alınmak istendiğini sordu. CHP’li Meclis Üyeleri ve Başkan Vekili Vedat Ege ise Belediyenin yeri geri vermemek amacıyla plan değişikliğine ihtiyaç duyduğunu savundu. Zaman zaman sert tartışmaların yaşandığı görüşmede AK Parti Grubu davalı olan yerle ilgili belediye meclisinin karar almasının doğru olup olmayacağını da sorarken AK Partili Meclis Üyesi Atila Milor, “Yapılacak işler düzgün yapılsın, üzerine dava açılan yerde neden böyle karar alınıyor?” derken “Burayla ilgili şu an alınacak karar davayı nasıl etkiler” sorularını sordu. Başkan Vekili Ege “Burada eski plana geçilirse dava belediye olumlu olarak döner” cevabını verdi. Uzun süren tartışmalar sonucunda imar komisyonu raporu okundu. AK Parti’den Kadir Karakaya evet, Atila Milor çekimser, diğer AK Partili Meclis üyeleri ise ret oyu verirken madde oy çokluğuyla kabul edildi.

“AK PARTİ’DEN İTFAİYE ARACI ÖNERİSİ”
Gündem dışında AK Parti Grubu Didim Belediyesi İtfaiye Amirliğine yeni araç alınması konusunda yazılı önerge verdi. Önerge Başkan Vekili Vedat Ege tarafından okundu. Önerge kapsamında İtfaiye Amirliğine yeni bir adet itfaiye aracı alınması talebinde bulunuldu. Önerge sonrasında İtfaiye Amiri Adem Cengiz meclise bilgi verirken “İtfaiye amirliğimizde 2 adet aracımız var. Biz küçük ara sokaklar girmek ve yangında kullanılması için bir adet küçük ilk müdahale aracı bir adette küçük arasöz alınmasını talep ediyoruz.”dedi. Başkan Vekili Ege talebin yazılı olarak belediye bildirilmesini ve gelecek mecliste konunun görüşülebileceğini söyledi.