Toplantıya CHP Grubundan Mustafa Kıray, Vedat Ege ve Osman Ayyıldız katılmadı. Toplantının ilk maddesinde 5393 sayılı Belediye Kanununun 18/d ve 62. maddesi ile Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 27. ve 29. maddesi gereği 2012 yılı Gelir ve Gider Bütçesi ile 2013-2014 yılı Gelir ve Gider Bütçe tahminlerinin görüşüldü. Görüşme öncesinde konuşan Didim Belediyesi Muhasebe Müdürü Kemal Beleci gelecek yıl için hazırlanan bütçelerinin görüşülmesine Kasım ayında başlanıldığını hatırlatırken “2012 yılı bütçe görüşmeleri Kasım ayında ele alınacak. Bütçe Komisyonu 5 oturumda ve 20 gün içerisinde bütçeyi belirleyecek. Belediyemizin için de bütçe görüşmelerini bu ay içinde başlayacağız ve komisyonda bütçemiz ele alınacak” dedi.
Beleci’nin açıklamasının ardından Bütçe’nin Komisyonda ele alınmasına oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin ikinci maddesinde ise 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesinin F bendi gereği Belediyemiz 2012 mali yılında uygulanacak ücret tarifesi ele alındı. Tarifenin’de Bütçe Komisyonu tarafından belirlenmesi konusu oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin üçüncü maddesinde ise 5393 sayılı Belediye Kanununun 61. maddesi ile Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Usulü Yönetmeliğinin 37. maddesi gereği bütçede ödenek tertibi bulunan ve ihtiyaca yetmeyeceği anlaşılan ödenek kalemlerine ek ödenek verilmesi ele alındı. AK Parti grubunun ret oyuna rağmen, ek ödeneğin komisyonda görüşülmesi oy çokluğuyla kabul edildi. Gündemin dördüncü maddesinde ise Kurban Kesim Ücretleri belirlendi. Kesim ücretleri konusunda iki öneri meclis sunuldu. İlk öneri de fiyat artışı istenirken başka bir öneride ise kesimlerin ücretsiz yapılması önerildi. Kesimlerin ücretsiz olmasına Belediye Başkanı Kamacı kamu yararına gözetilmesi hususunu öne çıkararak öneriye karşı çıktı. Kurban ücretleri konusunda net bir karar alınamadı.
Gündemin beşinci ve altıncı maddesinde ise İmar konuları ele alındı. Beşinci madde görüşülen 1533 parsel ile ilgili plan değişikliği talebi oy çokluğuyla kabul edildi. Gündemin altıncı maddesinde ise 590 ada 3 parsel ile ilgili plan değişikliği talebi ele alındı. Belediye Meclis Üyesi Ercan Atasoy çekimser oyuna rağmen madde oy çokluğuyla kabul edildi.