Didim Belediye Meclisi bir aylık tatilin ardından yeniden toplandı. Belediye Meclis Salonunda yapılacak toplantıya Belediye Başkanı Mümin Kamacı başkanlık ederken, meclis üyeleri eksiksiz olarak toplantıda yer aldı. Gündemin ilk maddesinde Aydem tarafından yapılmak istenen 1 adet beton köşk trafo tesisi talebi görüşüldü. Talebin ana caddeye paralel olması şartıyla oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin ikinci maddesinde ise Aydem tarafından 13381 nolu parselde yapılmak istenen beton köşk trafo tesisi talebi ele alındı. Plan tadilatı oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin üçüncü maddesi ise 412 imar adası ile ilgili talebin görüşüldü. Gönderilen dilekçe oy birliğiyle ret edildi. Gündemin dördüncü maddesinde 9390 parsel ile ilgili plan değişikliği talebi görüşüldü. Plan değişikliği İmar Komisyonunun raporu doğrultusunda oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin beşinci maddesinde 1533 parsel ile ilgili plan değişikliği talebi ele alındı. Plan değişikliği talebi oy birliğiyle ret edildi. Gündemin altıncı maddesinde ise 02 Haziran 2009 tarih 29 sayılı meclis kararında düzeltme yapılması ele alındı. Meclis kararında yer alan parsel numarasının değiştirilmesi ve meclis tarafından alınan ilk kararın yerine yeni karar alınmasına oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin yedinci maddesinde ise İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 27 Eylül 2011 tarih ve 2704 sayılı yazılarının görüşüldü. Görüşmeler çerçevesinde Didim Belediyesi ile Yıldız Teknik Üniversite arasında imzalanacak protokol için Belediye Başkanı Mümin Kamacı’ya yetki verilmesi konusu oy birliğiyle kabul edildi.
“TABELALARA YENİ DÜZENLEME..”
Gündemin sekizinci maddesinde ise Didim Belediyesi Tabela Yönetmeliği’nin ve Çamlık Mahallesi Yalı Caddesi cephe düzenlemesi-pergole tasarımı projesinin görüşüldü. Tabela yönetmeliğinin içeriğiyle ilgili Didim Belediye Yazı İşleri Müdürü Nalan Salan tarafından hazırlanan yönetmelik okundu. Yönetmelikle ilgili konuşan Belediye Başkanı Mümin Kamacı “Yapılacak bu proje ile sahil kesimi disipline edilecek. Uygulamada muhakkak sorunlar doğacaktır. Encümende bu konuda makul seviyede ele alınacak. Bu çalışma tabelalarda bir ciddiyet söz konusu olacak. Bunlar kent görünümüne katkı sağlayacak, Görüntü güzelliği olacak. Bunun süresi 1-2 yıl sürebilir. Zamana dayalı işler bunlar, Eski işletmeleri çok sıkmadan bunlar düzelebilir. Bu çalışma için esnafa bir süre verilebilir. İlçemizde sezon 1 Mayıs’ta başlıyor, 1 Nisan son gün diye tarih verilebilir. Bu süreyi de mecliste karar vereceğiz. Tabelalarla ilgili oluşacak sorunları da Encümende karar verilir.”dedi. Tabela yönetmeliğiyle ilgili Encümene yetki verilmesine oy birliğiyle karar verildi.
Ayrıca Didim Belediyesi ile İzmir Ekonomi Üniversitesi EKOTAM Tasarım Araştırma ve Uygulama Merkezince hazırlanan “Çamlık Mahallesi Yalı Caddesi cephe düzenlemesi-pergole tasarımı” projesi ele alındı. Projenin içeriğiyle ilgili olarak meclis üyelerine slayt eşliğinden bilgiler verildi. 3 boyutlu olarak sunulan proje meclis tarafından oy birliğiyle kabul edildi.