Didim Belediye Meclisinin Temmuz ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Mümin Kamacı başkanlığında gerçekleştirildi. AKP Grubundan tarafından verilen ek gündem maddesinde Didim Cem Evinin adının planlara Kültürel tesis alanı olarak geçmesine yönelik olarak sunulan önerge oy birliğiyle mecliste görüşülmesine karar verildi ve 5. madde olarak meclis gündemine eklendi.

AKP Grubunca verilen önergede Başkan Kamacı tarafından Meclise okunurken şu ifadelere yer verildi; “Didim İlçesi Merkez Mahallesi Güllüdam Mevkiinde bulunan 2172 ada 4 nolu parselin tamamı Maliyen Hazinesi adına kayıtlı 4313.28 m2 olarak kayıtlı olup, üzerinde “Didim Hacı Bektaş Veli Cem Evi ve Kültür Merkezi Dayanışma Derneğine” ait kültür merkezi ve sosyal tesisleri vardır. Söz konusu parsel 2006 yılında geçerli olan uygulamalı imar planlarında bu yapı adasının üzerinde “Kültürel Tesis alanı (Hacı Bektaş Kül.Day) olarak not vardır. 2012 yılında geçerli uygulama imar planlarında ise iptal edildiğinden bu not görülmemektedir. Şu an geçerli olan 2172 ada 4 parseline “Didim Hacı Bektaş Veli Cem Evi ve Kültür Merkezi Dayanışma Derneği” notunun işlenmesi gündeme alınması ve önerinin teklif karar olarak görüşülmesi…”

Madde üzerinde konuşan Başkan Kamacı Cem Evinin 2004 yılında bu yana yasal süreci anlatırken “Ben bu konuda yargılandım ve beraat ettim.”dedi. Başkan Kamacı Encümen’de konunun görüşüldüğünü ve yerin Cem evine kiralanması noktasında gerekli tüm yazışmaların yapıldığını söyledi. Başkan Kamacı Planlara Cem Evinin adının yazılmasıyla ilgili Plancıya gerekli yazının yazılabileceğini belirterek “Böyle bir şey olursa yazılırsa yazarız. Bizim açımızdan sıkıntı yok. Bu durumu da Cem Evi yönetimine anlatırız. Plancı olur derse de olur.”diye konuştu.

Belediye Meclis Üyesi Osman Ayyıldız ise Anayasal anlamda Cem evlerinin tescil edilmediğini hatırlatarak “Yazışmaları yapalım plancı olur derse meclisi özel toplarız ve bu görüşülür. Biz zaten Cem evinin ibadethane olduğunu biliyoruz ve bu konuda bu meclis örnek bir karar aldı ve su ücreti konusunda gerekli hassasiyeti gösterdi. Bu konu hassas bir konu.”dedi.

Başkan Kamacı ayrıca AKP’li Meclis Üyelerine Cem evi konusunda gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür etti. Söz konusu maddeyle ilgili Plancıya yazı yazılarak görüş alınmasına oy birliğiyle karar verildi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png