Didim Belediye Meclisinin Temmuz ayı Meclis toplantısının ikinci birleşimi yapıldı. Bugün saat 10:00’da Meclis salonunda yapılan toplantıya MHP’li Nuh Ali Yılmaz mazeretli olarak katılmadı. Gündemde ilk birleşimde komisyonlara havale edilen 3 madde ele alındı. İlk olarak Kovela mevkii 10047 parsele ilişkin plan değişikliği teklifi ele alındı. Plan değişikliği yapma yetkisinin Kültür ve Turizm Bakanlığında olduğundan dolayı Maddeyle ilgili İmar Komisyonunun raporu okundu. İmar Komisyonunun raporuna göre istenilen talep oy birliğiyle kabul edildi.

Diğer gündem maddesinde ise S.S. Turistik Martı Arsa ve Konut Yapı Kooperatifi Başkanlığı’nın trafo yeri plan değişikliği teklifi ele alındı. Plan değişikliği uygun görüldüğü için komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin son maddesinde ise Yol katılım payının alınıp alınmayacağı konusu görüşüldü. Konuyla ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı A. Deniz Atabay geçmişte yol katılım payların alınması noktasında karar olduğunu belirterek “Son çıkan yasayla yol katılım payının alınıp alınmaması konusu belediyelere bırakılmış. Bizde katılım payının alınıp alınmaması konusunu oylayacağız. Zaten alınacak payda %2 geçemeyeceği yasada belirtilmiş.” dedi.

Bazı meclis üyeleri ise ne kadar ücret alınacağına yönelik bilgi istedi. Başkan Atabay ise bu konunun sonra mecliste değerlendirebileceğini ifade etti. Madde AKP ve MHP grubunun ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.

Toplantının sonunda konuşan Belediye Başkanı Atabay, MHP’li Meclis üyesi Nuh Ali Yılmaz’ın kalp krizi geçirdiğini ve Aydın’da kendisini ziyarette bulunduklarını belirterek, tüm meclis üyeleri adına kendisine geçmiş olsun dileklerinde bulunduğunu ifade etti. Atabay Ağustos ayında meclisin tatilde olduğunu belirtti.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım! 

20140704aw135561_01.jpg