Tek listeyle seçime gidilirken Mevcut Dernek Başkanı Yusuf Doğan yeniden güven tazeledi

Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cemevi Derneğinin olağan Genel Kurulu yapıldı. Bugün saat 13:00’de Cem Evi Salonunda yapılan genel kurula dernek üyeleri yoğun ilgi gösterdi. Divan Başkanlığına Avukat Zekiye Baran'ın yaptığı kongrede açılışı konuşmasını yapan Dernek Başkanı Yusuf Doğan birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Doğan, “Geçtiğimiz dönem derneğimizin fiziki yapısındaki eksiklikleri giderdik. Bu dönem derneğimizde eğitimler verdi. 47’in üzerinde Eğitimci, Araştırmacı, Dede ve örgütten yöneticilerle eğitimler verildi ve bu çalışmalar devam edecek" dedi.

Doğan konuşmasında hükümetin Alevi açılımını da eleştirerek “Alevi açılımı adı altında yapılan çalışmaların asimilasyon çalışması olduğunu o dönem söylemiştik, haklılığımız ortaya çıktı. İyi niyetli bir çalışma olmadığını söyleyebiliriz” dedi.

Konuşmanın ardından gündeme geçildi. Faaliyet raporu ve denetim raporu Dernek Başkanı tarafından okundu ve oy birliğiyle ibra edildi. Ardından derneğin tahminin bütçesi görüşüldü ve tahmini bütçe 351 bin TL olarak kabul edildi.

Gündem de ayrıca Dedeler Kurulu raporu da okundu. Dede Mehmet Aslan tarafından rapor üyelerle paylaşıldı.

Ardından yönetim, denetim, disiplin ve federasyon delegeliği seçimlerine geçildi. Üyeler Cemevi salonuna kurulan sandıkta oy kullandı. Tek listeyle gidilen seçimlerde yönetim kurulu asil üyeliklerine Yusuf Doğan, Hasan Dikçe, Filiz Atabay, Ali Abbas Aydın ve Ahmet Yılmaz seçildi. Yedek üyeliklere Mehmet Kılınç, Hasan Demirel, Fatma Özbek, Ayfer Mengeç ve Yusuf Çevik seçildi

Denetim Kurulu asil üyeliklerine Nurhan Karbıyıkoğlu, Ayfer Kılınç ve Hacer Karadağ, Disiplin Kurulu asil üyeliklerine Ali Kara, Mehmet Şahin, Hüseyin İlhan, Ünal Aykaç ve Abdurrahman Karbıyıkoğlu, Alevi Bektaşi Federasyon Genel Kurul asil delegeliğine Yusuf Doğan, Selman Aydın, Abuzer Çolak, Sefer Kara ve Hasan Dikçe seçildi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png