Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Milletvekili Aday Adayı İbrahim Önal, ziyaretlerini parti teşkilatı ve Didimli Sivil Toplum Örgütleri ile birlikte sürdürüyor. Çiftçi bir ailenin çocuğu olduğu için tarıma yakın olduğunu ancak esleğinin avukatlık olduğunu belirten İbrahim Önal, Aydın Ticaret Borsası’nı ziyaret ederek kendisini tanıtıp seçilmesi halinde üzerinde çalışacağı projelerden söz etti.
Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı’yı AK parti Didim İlçe Başkanı Abdürrahim Öztürk ve Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver ile birlikte makamında ziyaret ederek kendisini tanıtan AK Parti’nin Didimli milletvekili aday adayı İbrahim Önal, toplum için siyaset yapacağını söyledi. Aydın’ın tarım ve turizm şehri olduğunu tarımda markalaşma, turizmde ise ölü sezon eksiğinin giderilmesi gerektiğini belirterek seçilmesi halinde özellikle uzmanlık alanı olan, hukuki alanlardaki sorunların çözümü ile ilgili ciddi çalışmalarının olacağını söyledi.
Ülkelerin en büyük sorunlarının ekonomi olduğunu ve bu sorunun çözülebilmesi için işadamlarının önünü görüp güvenerek yatırım yapmalarının şart olduğunu belirten Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, Türkiye’de ticaretle uğraşanların yaşadıkları sorunlardan söz ederek seçilmeleri halinde vekil adaylarından beklentilerini dile getirdi. Bosnalı “Ticaret için siyasi güven çok önemli. Hiçbir teminatı olmadan bankalarca verilen çek defterleri ve sonrasında piyasada pırasa yaprağı gibi dolaşan çekler maalesef ülkemizde bir çok dürüst vatandaşın ocağına incir ağacı dikmeye başladı. Bu çeklerle ilgili mutlaka detaylı bir hukuki düzenleme yapılmalı. Ticaretin güvenli hale gelmesi şart. Ekonomi sıkıştıkça insanların ar damarı çatlayabiliyor. 2023’e iddialı hazırlanan Türkiye’mizde yeni oluşacak meclisin bu konularda mutlaka çalışma yapmasını bekliyoruz” dedi.
Aydın’ın imkanları bakımından çok şanslı bir il olduğunu ve bu imkanların mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, “Türkiye’den 3 saatlik uçuş mesafesi ile dünyanın 52 ülkesine ulaşım sağlanabiliyor. Bu bile başlı başına büyük bir şans. Dilenirse Aydın’da üretilen bir ürün 3 saat sonra dünyanın 52 ülkesine ulaştırılabilir. Bu nedenle seçim sonunda milletvekillerinin gerekirse rozetlerini çıkarıp ülke ve seçildikleri şehirlerin menfaatleri için çalışmaları en büyük arzumuzdur” dedi.