Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Didim İlçe teşkilatında 19 Ekim"de yapılacak olan olağan genel kurul hazırlıkları başladı. Kongre öncesi adaylığını açıklayan ilk isim Av. Muhittin Doğan oldu.
İlçe Başkanlığına adaylığını çalışma bürosunda açıklayan Av. Muhittin Doğan "Sizlere açıklamamı parti binasında yapmak isterdim ama ne yazık ki partimiz kapalı.Koltuk uğruna başkan seçilen şahıslar partimizi bu hale getirdi" sözlerine yer verdi.
Doğan, açıklamasında "19 Ekim 2008 günü ilçemizde AK Parti ilçe başkanlığının seçimleri yapılacak. Bu seçimlerde ilçe başkanlığına aday olmaya birlikte çalıştığımız arkadaşlarımız ile karar verdik. Bu doğrultuda AK Partinin ilçemizdeki eksikliklerini giderecek, Partiyi bölmeden, parçalamadan, bir bütünlük içerisinde yerel seçimlere taşıyacak güçlü bir yönetim kadrosu ile temsil etmek için yola çıkmış bulunuyoruz. Partimiz Didim"de olumsuz şekilde temsil edilmekte. Partiye yararlı olan ve partiyi geliştirecek olan insanlar bu güne kadar bilinçli bir şekilde partiden uzaklaştırılmıştır. AK Parti Türkiye de iktidar olma avantajını Didim"de hissettirememiştir. Didim"de güçlü bir AK Parti için adaylığımı açıklıyorum” dedi.