Akköy bölgesinde kurulan Didim Belediyesine ait Tıbbi Aromatik ve Fide üretim serası, Akköy’den Didim’e uzanan kutsal yolda tarihi yolculuk projeleri Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkililerine anlatıldı. Söke’nin Doğanbey köyü için düşünülen Ekoköy projesiyle ilgili toplantıya katıldığını belirten Başkan Atabay “Doğanbey için düşünülen proje çalışmaların bir kısmını zaten biz Akköy bölgesinde yaptık. Bu konuda Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkililerine Akköy ve çevresinde yaptıklarını anlattık. Kendileri de yaptığımız ve düşündüğümüz projeleri beğendiler. Bu konularda proje yazıp kaynak arayışı başlatacağız” dedi. 
Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’ın ilçeye bağlı Akköy’ün bir çekim merkezi haline gelmesi noktasında ilk etapta Akköy Mahallesi sınırları içerisinde Belediyeye ait Tıbbi Aromatik ve Fide üretim serası kurması, Akköy’den Didim’e uzanan kutsal yolun önce ulusal sonra uluslararası alana yayılması çalışmaları tüm hızıyla sürerken Başkan Atabay’da çalışmaları Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkililere anlatarak, projelerini paylaştı.
Söke’nin Doğanbey köyü için düşünülen Ekoköy projesiyle ilgili bilgilendirme toplantısına katıldığını belirten Başkan Atabay “Bu toplantıda Doğanbey köyünün ekoköy olmaı noktasında bilgilendirmelerde bulunuldu. Burada yaptığım tespitler var. Bu projelerin aslında biz ilçemizde başlattık. Yapılması düşünülen çalışmaları zaten bir belediye olarak bir kısmı başlattık ve devam eden projelerimiz var. Bunların ilki Akköy’de kurduğumuz sera; bu serada hem Tıbbi Aromatik bitkiler üretiliyor, hem de fide üretimi yapılıyor. Fidelerin ilk ürünlerini dikmeye başladık. Tıbbi hoş kokulu bitkiler dikildi. Bunları içerisinde biberiye, defne ve nane gibi ürünler var. Burada ekilen tıbbi bitkilerin ileri de yağları çıkarılacak, kantaron yağı elde edilecek, sabun kolonya üretimi yapılacak ve marka adıyla satışı yapılacak. Ayrıca Kutsal yol yürüyüşünü önemsiyoruz. Bu yürüyüş yerel bazda kalmaması önce ulusal sonra uluslararası bazda yayılması noktasında bu yıl adımlar attık. İlçe dışından birçok grup yürüyüşe katıldı. Ulusal yazarları Didim’de ağırladık. Bunun dışında Akköy’lü üreticilerimizin kendi seralarını kurması ve kendi ürünlerini organik şekilde yetiştirip pazarlaması konusu var; bunu da çok önemsiyoruz. Sera bu anlamda üreticiyi örnek olacak. Ayrıca Akköy’de bir köy kütüphanesi var. Ayrıca Akköy’ün dokusu orijinal restorasyonla burası emsallerinden daha güzel hale geleceğine inanıyorum. Sadece gözleme satmakla bu işlerin olmayacağını da biliyoruz.” dedi.
Başkan Atabay toplantı sonrasında Akköy’de yaptıkları çalışmaları Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkililerine anlattıklarını ifade ederek “GEKA’dan yada başka yerde proje yaparak kaynak yaratılması konusunda adımlar atacağız.” dedi.