İlçe Başkanı Cenk Ünlü Didim’e yeni hastane müjdesi veren Bakanlara ve AK Parti Aydın milletvekillerine teşekkür ederken, Meclis Üyesi Şakir Saruhan da yeni tip imar yönetmeliğiyle ilgili olarak belediyenin tutumunu eleştirdi.

AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü, Belediye Meclis Üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanı ile ilçe yöneticileri ve partililerin de katıldığı açıklamada değişik başlıklar ele alındı. İlçe Başkanı Ünlü konuşmasının başında Cumhuriyet Bayramını kutlayarak “Bu yıl 94. kez kutlayacak olduğumuz 29 Ekim Cumhuriyet bayramını kutluyoruz. Ulu önder Gazi Mustafa Kemal’in Türk Milletine en büyük armağanı olan Türkiye Cumhuriyet’i Devletinin ilelebet payidar olmasını dilerken, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk ve aziz şehitlerimizi şükranla anıyoruz" dedi. Yeni hastane için teşekkür İlçe Başkanı Ünlü geçtiğimiz günlerde Didim kamuoyuna müjdelenen yeni hastane binasına değinerek “Bildiğiniz üzere geçen hafta Ak Parti Aydın Milletvekilimiz Mehmet Erdem Bey, ilçemize Didim Devlet Hastanesi 75 ek yatak yatırımının müjdesini vermişti. Bu yatırımla ilçemiz Devlet Hastanesinin yatak kapasitesi 125 yatağa çıkacak olup hekim sayısı da bu oranda artacaktır. Bu yatırıma vesile olan başta Ak Parti Aydın Milletvekillerimiz Milletvekili Mehmet Erdem, Abdurrahman Öz, Mustafa Savaş, Sağlık Bakanımız Ahmet Demircan’a Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekçi’ye, İl Sağlık Müdürümüz , Kamu Hastaneleri Birliği Aydın Genel sekreterine ve Didim Devlet Hastanesi Yönetimine ilçemize bu önemli yatırımı kazandırdıkları için teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

“İmar yönetmeliğinde herşey açık"

Ünlü’nün ardından AK Parti Didim Belediye Meclis Üyesi Şakir Saruhan yeni yürürlüğe giren imar yönetmeliği ile Didim inşaat sektörünü değerlendirdi. Meclis Üyesi Şakir Saruhan, “Didim’in gündemini meşgul edecek olan yeni yürürlüğe giren imar yönetmeliği ve Didim inşaat sektörü sorunlarıdır. İlçemiz ekonomisini oluşturan sektörler değerlendirildiğinde inşaat sektörü lokomotif sektör olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sektörde yaşanacak olan sıkıntılar, Didim ekonomisinin geneline silsile yoluyla sirayet edecektir. Bilindiği üzere planlı alanlar tip imar yönetmeliğinin kesinleşmiş son şekli 1 Ekim 2017 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Bu yönetmelik birkaç eksiklik dışında gayet açık ve anlaşılır bir yönetmeliktir. Ancak net ifadeler içeren yeni yönetmeliğin uygulanması noktasında, daha önceki tecrübelerimize dayanarak Didim Belediyesinin yorum hatalarının ve tutarsızlıklarının devam etmesinden endişe etmekteyiz. Karşımıza çıkacak en bariz sıkıntı, yönetmeliğin çatı ve balkon alanlarının uygulamasıyla ilgili olacaktır. Yeni tip imar yönetmeliğinde ’Çatıların civarındaki cadde ve sokakların mimari karakterine, yapılacak binanın nitelik ve ihtiyacına uygun olması şarttır’ ifadesi ile çatıların nasıl olması gerektiği ile ilgili tartışmaya gerek kalmaksızın kesin bir ifade bulunmaktadır. Yönetmelik açık olmasına rağmen meclis ve inşaat sektörü oyalanmak istenmektedir. Bu noktada Didim Belediyesinin konuya duyarlı bir yaklaşım sergilemesini beklemekteyiz. Geçmişte yapılan hatalar tekrar yaşanmamalıdır. Bunların maalesef örneklerini burada vermek durumundayız ki önümüzdeki süreçte benzerlerini yaşamayalım” ifadelerini kullandı.

 22850446_10155902942397320_1944891223_o.jpg