Charles Dickens’ın Nelly Ternan ile yaşadığı yasak ilişki The Invisible Woman (Görünmez Kadın) filminde anlatılacak. İngiliz gazeteci ve biyografi yazarı Claire Tomalin’nin aynı isimli çalışmasından uyarlanan filmin yönetmen koltuğuna Harry Potter filmlerinin yıldızı Ralph Fiennes oturuyor.

Dickens’ ın 45 yaşındayken yaşadığı yasak aşk eşinden boşanmasına ve ertesi yıl Nelly Ternan ile seyahate çıkmış olmasına rağmen gizli tutuluyordu. Ternan geri kalan hayatı boyunca yazarla seyehat etmeye devam etti. Nelly Ternan, yazarın ölümünden sonra gerçek yaşını (37) gizleyerek 23 olarak gösterdi ve kendinden 12 yaş küçük bir adamla evlendi.



Tomalin’ in 1990 yılında basılan “The Invisible Woman: The Story of Nelly Ternan and Charles Dickens” (Görünmeyen kadın: Nelly Ternan ve Charles Dickens’ ın Hikayesi) adlı kitap, 2007 yılında Peter Hall yönetmenliğinde tiyatroya da uyarlanmasının yanı sıra yazarın yasak ilişkisi birçok televizyon dizisinin de konusu olmuştu.

Filmin senaryosunu; Margaret Thatcher’ın biyografisi 'The Iron Lady' (Demir Leydi)‘yi ve Steve McQueen’in merakla beklenen 'Shame' ( Utanç) adlı yeni filminin de senaryosunu yazan Abi Morgan kaleme alıyor.

2012’nin sonlarına doğru beyazperdede olması planlanan filmin çekimlerine gelecek bahar başlanacak.