Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı Dinçer, "Bundan sonar her 3 yılda bir mağaza sayımızı katlayarak devam edeceğiz" dedi.
 
Türkiye'nin önde gelen perakende zincirlerinden DiaSA, bininci mağazasını Kozyatağı'nda açıyor. Konu hakkında düzenlenen toplantıda konuşan Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, bininci mağazaya ancak 11 yılda ulaştıklarını söyledi. Bundan sonra mağazalarda gaza basacaklarını ve birkaç yıl içinde 2 bininci mağazaya ulaşacaklarını ifade eden Dinçer, "2 bininci mağaza için bir 11 yıl daha beklemeyeceğiz. Kabaca her 3 yılda bir mağaza sayımızı katlayarak ilerleyeceğiz" dedi. 
 
30 milyon euro yatırım
 
Dia Group CEO'su Ricardo Curras ise bininci mağaza ile Dia Grubu içinde Türkiye'nin ikinci sıraya yükseldiğini söyledi. Curras, "Yıllık yatırım miktarımız 350 milyon euro seviyesinde. Bunun 30 milyon eurosunu her yıl Türkiye'ye yatırıyoruz" diye konuştu.  Sabancı Grubu ile işbirliği sayesinde Türkiye'nin Dia için ana stratejik ülkelerden biri olduğunu belirten Curras,  "Yakın gelecekte daha da güçleneceğimize inanıyorum" dedi. Curras, Dia'nın Türkiye pazarına bağlılığını kanıtladığını belirterek, büyüme stratejilerinde Türkiye'nin önemli olduğunu söyledi. 7 ülkede faaliyet gösteren Dia'nın kendini kalite ve fiyat konularına adadığını ifade eden Curras, grubun 10,5 milyar euro satış geliri ve 6 bin 373 mağazası bulunduğunu bildirdi. 
 
50 milyon kişiye hizmet
 
Dia markalı ürünlerin firmanın stratejik dayanak noktalarından biri olduğunun altını çizen Curras, toplam satışlarının yüzde 50'sini Dia marka ürünlerin oluşturduğunu, bu ürünlerin satış değerinin ise 5 milyar eurodan fazla olduğunu kaydetti. DiaSA Genel Müdürü Fernando Gonzalez Somoza da 1999 yılından bu yana 200 milyon lirayı aşan yatırım yaptıklarını hatırlatarak, DiaSA'nın 33 şehirde yaklaşık 50 milyon kişiye hizmet verdiğini söyledi. 
 
Tedarikçinin perakendeye girmesi ilk kez olmuyor
 
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Dinçer, tedarikçilerinden Ülker'in sektörde rakipleri olmasına ilişkin bir soru üzerine, "DiaSA olarak tüketicinin ihtiyaçlarını raflarımıza yansıtmak zorundayız. Tedarikçimizin perakende alanına girmesi ilk kez olmuyor. Eminim bu konu ayrı ayrı yönetilecektir" dedi.