Öncelikle Blizzard’dan gelen en son açıklamayı hatırlayalım. Diablo 3′te PvP özellikleri, oyunun çıkışından sonra çıkarılacak bir yamayla oyuna eklenecek demişti Blizzard. İlk olarak bu açıklamanın şu an gelmesi, oyunun çıkışına yaklaşık 1 ya da 2 ay kaldığını gösteriyor olabilir. Çünkü Blizzard görünüşe göre tüm oyunu ertelemek yerine sadece PvP’yi erteliyor. Bu da demek oluyor ki bekleyenlerin baskıları işe yaramış ve firma aceleci davranıyor. Burdan da oyunun PvP dışındaki kısımlarının tamamlandığı görülebiliyor.

İkinci bir ipucu ise, World of WarCraft’ın “Annual Pass” uygulamasına katılanların yaşadıkları. “Annual Pass”, World of WarCraft oyuncularının 1 sene boyunca WoW için aylık ücret ödemeyi taahhüt etmeleri karşılığında kendilerine oyun içi bir binekle birlikte Diablo 3′ün bir dijital kopyasını kazandırıyor. Belirtilene göre bu uygulamadan yararlananlar, hesaplarında Diablo 3′ün durumunun “ACTIVE” olarak gösterildiğini söylüyorlar. Az önce “Annual Pass” uygulamasından yararlanan biri olarak kendi hesabıma girdiğimde de bunu doğruladım. Bununla birlikte kısa bir süre boyunca World of WarCraft’ın sıradaki eklentisi Mists of Pandaria’nın erken beta testine katılma hakkını kazanan “Annual Pass” sahipleri, sitede beta’nın kutu resmiyle de karşılaşıyorlar.

Bu durum da 19 Mart’ta yapılacak büyük Mists of Pandaria duyurusuyla birlikte Diablo 3′ün çok yakın zamanda olacak bir çıkış tarihine kavuşacağını söyleyebiliriz. Bunun da en erken Nisan, en geç Mayıs-Haziran ayları içinde olabileceğini düşünüyoruz.