Saç ekim ameliyatlarının, geliştirilen yeni tekniklerle artık çok kolay ve güvenli bir şekilde yapılabildiğini belirtti.

DHI saç ekimi nedir?

Günümüzde en son geliştirilen tekniklerle hastanın sağlıklı kıl kökleri yoğun olduğu bölgelerden seyrek olan bölgelere teker teker aktarılabiliyor. Dokular hassas bir cihazla çıkartılarak seyrelmenin ya da kelleşmenin başladığı bölgelere yerleştirilir. Üstelik son teknolojili cihazlarla saçın kesilmesine de gerek kalmıyor.

Saç ekimi planlaması kişiye göre değişiklik gösterir. Kelleşme seviyesi, saç kökü alınacak bölgedeki yoğunluk seansların sayısını belirleyen unsurlardır. Alınabilecek saç miktarı ne kadar çoksa saç ektirme ameliyatı da o kadar kısa sürer. Saç yoğunluğu uygun olan kişilerde tek seansta en az 4.000 saç kökü alınarak, seyrekleşmenin olduğu bölgeye ekilebilir. Eğer alınabilecek saç kökü sayısı azsa seans sayısı da artar. Bunun dışında seansların belirlenmesinde saç rengi, saç kalınlığı, saçın düz mü kıvırcık mı olduğu da çok önemli rol oynar.

Ön saç çizgisi ve saçın çıkış yönü önemli!

Saç ektirmede en önemli unsur ekilen saçın doğal görünmesini sağlamaktır. Eğer kıl kökleri saçın doğal çıkış yönünde planlanarak ekilmezse yapay bir görünüme neden olur. Saç peruk gibi durur. Saç ekimi yapıldığının belli olmaması gerekir. Yapay görünümlü saç ekimi kişide negatif etkiler bırakır. Ekilen saçın doğal durmasını sağlayan en önemli faktör saç çizgisinin yüz ve kafa şekliyle uyumlu olmasını sağlamaktır. Saç ekiminin tasarlanması sanat işidir. Bilgisayar ortamında yapılan saç tasarımı kişiye muayene sırasında gösterilir. Herkesin kafa şekli ve kafa yapısı farklıdır, bu nedenle tasarlanacak olan saç çizgisi kişiye özel olarak tasarlanır. Yüz bölgesinde en dikkat çeken kısım saç çizgisidir. Saç çizgisi yüzün genel estetik yapısını da etkiler. Bu yüzden bu çizginin kişinin yüzüne çok uygun olması gerekir.

Saç ekim merkezi ve cerrahı dikkatli seçilmeli!

Her ne kadar kolay bir ameliyat gibi görünse de saç ekiminde estetik bilgi ve tecrübe çok önemlidir. Saç ekimi alanında Türkiye'nin önemli ülkelerden biri haline gelmesi, saç ekimi alanında faaliyet gösteren kurumların sayısının da artmasına neden olmuştur. Bu yüzden seçtiğiniz cerrah ve kurumların yeterliği hakkında emin olun. Saç ekimi, hemşireler ve diğer sağlık personeli tarafından yapılabilecek basit bir işlem değil. Bu konuda yetkin ve tecrübeli cerrah ya da doktor kontrolünde yapılması gereken ve hayatınız boyu sizi etkileyecek bir operasyondur.