Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın oğlu İnanç Erden Günay, Sergül Aydın ile dünyaevine girdi. Damat Erden Günay'ın nikah şahitliğini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve Bakan Günay'ın kuzeni Onur Çetinceviz yaptı. Başkan Erdoğan, üç çocuk isteğini yenileyerek, "Böyle gidersek 2037'de ne yazık ki yüzde 60'ı 65 yaşın üstünde bir nüfusa sahip olacağız ki bu bizim için iyi değil" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın oğlu İnanç Erden Günay, Sergül Aydın ile Ankara Palas'ta düzenlenen nikah töreni ile dünyaevine girdi. Devletin zirvesinin biraraya geldiği nikah töreninde davetlileri Bakan Günay, eşi Gülten Günay ve kızı Pınar Günay ile gelinin babası Ferhat Aydın ve annesi Nural Aydın karşıladı. Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcıları Cemil Çiçek, Bülent Arınç, Ali Babacan ile devlet bakanları Mehmet Aydın, Faruk Nafiz Özak, Zafer Çağlayan, Faruk Çelik, Egemen Bağış, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma Bakanı Habib Soluk, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Diyarbakır bağımsız milletvekili Şerafettin Elçi, milletvekilleri ve sanatçılar Orhan Gencebay ve Kadir İnanır'ın bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.


Günay ve Aydın'ın nikahını Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki kıydı. Nikahta, damat İnanç Erden Günay'ın şahitliğini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve Bakan Günay'ın kuzeni Onur Çetinceviz, gelin Sergül Aydın'ın şahitliğini ise dayısı Turan Eliuz ve Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanı Ebulfez Garayev yaptı. 
Nikahın ardından Cumhurbaşkanı Gül yaptığı konuşmada, çifte hayırlı olsun dileklerini iletti.

Başbakan Erdoğan da nikahta yaptığı konuşmada, "Allah kendilerine mutluluklar nasip etsin" dedi. Her iki aileye de Allah'tan yavrularının acısını göstermemesini dileyen Başbakan Erdoğan, "İnşallah en kötü günleri bugünkü gibi olsun'' dedi. 

Damat İnanç Erden Günay'a nikah töreninin hemen öncesinde söylediklerini hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Bu işi bağlarken en az 3 çocuğu da bağladınız mı dedim? 'Bağladık' dedi'' diye konuşarak, "Böyle değerli yavrularımızın milletimizin geleceğine yönelik gerçekten nitelikli nesiller meydana getirmesi, güçlü bir millet olmamızı sağlayacaktır. Yaşlanan bir nüfus istemiyoruz. Genç, dinamik bir nüfusa ihtiyacımız var. Şu anda onunla iftihar ediyoruz. Fakat nüfus artış hızımızda ciddi bir düşüş var. Böyle gidersek 2037'de ne yazık ki yüzde 60'ı 65 yaşın üstünde bir nüfusa sahip olacağız ki bu bizim için iyi değil. Ama en az üç çocuk gerçekleştirirsek o zaman genç, dinamik nüfusa sahip olacağız. Bize ekonomide şöyle öğrettiler, ekonominin tek başarı şartı var, insandır. Diğerleri insanın türevidir. İnsan varsa üretim var, tüketim var, emek var, sermaye var. İnsan yoksa bunların hiçbiri yok. Öyleyse adımı buna göre atmamız lazım. Ben gençlere mutluluklar diliyorum. Aynı yastıkta kocayın diyorum" dedi.


Daha sonra mikrofonu Erdoğan'dan alan Cumhurbaşkanı Gül, hayırlı olsun dileğini tekrarlayarak evlilik cüzdanını gelin Sergül Günay'a verdi. Günay ve Aydın çifti daha sonra şahitler ve aileleriyle fotoğraf çektirdi. Törenin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, geline altın bilezik taktı.

Törenin ardından Ankara Palas'tan ayrılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kütahya'dan gelen bir grup kadının ve bazı vatandaşları sevgi gösterileri ile karşılaştı. Cumhurbaşkanı Gül ile bir süre sohbet eden Başbakan Erdoğan, sevgi gösterisinde bulunan kadınların yanına gitti. Kadınlar ile sohbet eden Başbakan Erdoğan, kendine verilen hediyeleri kabul etti. Emine Erdoğan ile de sohbet eden kadınlar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı çok sevdiklerini söylediler. Gösterdikleri yakın ilgiden dolayı gruptakilere teşekkür eden Erdoğan, kendisini Kütahya'ya davet eden kadınlara, ''en kısa sürede Kütahya'ya gideceğini'' söyledi. 

Başbakan Erdoğan, Kütahya'ya dönüş yolculuğuna bu akşam çıkmamaları tavsiyesinde bulunduğu kadınlarla hatıra fotoğrafı da çektirdi.
Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan bazı vatandaşlarla da sohbet ederek Ankara Esenboğa Havaalanı'na hareket etti.