Hakkari'deki hain saldırıda şehit olan Piyade Çavuş Yunus Yılmaz, Ankara Kocatepe Camiinde ikindi namazını mütekiben kılınan cenaze namazının ardından Pursaklar'daki Şehitliğe defnedildi. Devletin zirvesinin katıldığı cenaze töreninde duygulu anlar yaşandı. Şehit Yılmaz'ın dayısı Yusuf Karcı'nın "Essalamü aleyküm yeğenim. Allah'ın rahmeti üzerine olsun. Güle güle git, başımız dik. Allah'ın bereketi tüm İslam aleminin üzerine olsun. Hainler, şerefsizler kahrolsun" şeklindeki ağıtı yürekleri dağladı.

Hasan ve Gülhanım Yılmaz çiftinin 4 çocuğunun en küçüğü olan şehit Yunus Yılmaz'ın, Açıköğretim Fakültesi Elektrik Ön Lisans Programından mezun olduğu belirtildi.

ANNEDEN ŞEHİDİNE SELAM

Cumhurbaşkanı Gül, camiye gelişinde acılı ailenin yanına giderek başsağlığı diledi. Daha sonra Gül ile şehidin babası Hasan Yılmaz cenaze namazı için birlikte yürüyerek musalla taşının yanına geldi. Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz kıldırdı. Şehidin babası Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan'ın arasında saf tuttu. Yılmaz, "İnşallah bu şehidimiz son şehidimiz olur. Allah birlik beraberlik içerisinde vatanımızı ilelebet payidar eylesin. Dualarla şehidimizi Rabbimizin katına uğurluyoruz" dedi. Şehit için helallik istenirken duygusal anlar yaşandı. Namaza katılan vatandaşlar zaman zaman tekbir getirdi. Cenaze namazı sonrası ise şehidin naaşı top arabasına kondu. Devlet erkanı şehidi taşıyan top arabasının arkasından bir süre yürüdü. Şehidin annesi Gülhanım Yılmaz ise oğlunu asker selamıyla son yolculuğuna uğurladı.

DEVLETİN ZİRVESİ CENAZEDEYDİ

Şehit Yunus Yılmaz için Kocatepe Camiinde düzenlenen cenaze törenine ailesi ve akrabalarının yanısıra; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dişişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, SP Lideri Mustafa Kamalak, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, DSP Genel Başkanı Masum Türker, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Ankara Valisi Alaattin Yüksel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Emniyet Müdür Zeki Çatalkaya, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Kuriş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Ağlama Anam

Hakkâri'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit düşen askerlerden Fevzi Kazak memleketi Gaziantep'te gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenazeye akın eden vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla teröre lanet okudu.

Kazak'ın cenazesi tekbir sesleriyle son yolculuğuna uğurlanırken, gözyaşlarına boğulan ve feryat eden anne Fatma Kazak'ı da bayan askeri yetkililer teselli etmeye çalıştı. Tekbir getiren kalabalık, attıkları sloganlarla PKK'yı kınadı. Şehidin cenazesinin musalla taşına konmasının ardından bazı yakınları, tabutun başında fenalık geçirdi. Emniyet güçleri ve askerler tarafından sakinleştirilmeye çalışılan şehit yakınlarına sağlık ekipleri de müdahale etti.

 

Evlada son bakış

Hakkari Çukurca'daki terör saldırısında şehit olan Jandarma Çavuş Birol Elmas, memleketi Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Anne Mübiyen Elmas, babasını bir süre önce kaybeden şehit oğlunun cenazesinin başında son kez dua etti. Anne Elmas, ardından engellioğlu Sefa ve diğer çocuklarıyla birlikte şehit evladının tabutuna sarılıp ağladı. Şehidin naaşı, alınan helalliğin ardından Karakamış mahallesindeki evlerinden alınarak tekbirler eşliğinde Karakamış Mahalle Camii'ne getirildi. Kılınan namazın ardından Anne Mübiyen ve engelli kardeşi Sefa, diğer kardeşi Ferdi ve Merve, şehidin tabutunun başında dua etti. Şehit Jandarma Çavuş Birol Elmas'ın naaşı, Ozanlar Şehitliği'ne götürülerek burada toprağa verildi. Cenaze törenine Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, CHP Genel Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Kuvvet Komutanları birer çelenk gönderdi.

 

Başbakan teselli etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki hain terör saldırısında şehit olan Samsunlu Jandarma Komanda Yasin Fikret Özer'in babası Celal Özer'i telefonla arayarak başsağlığı dileğinde bulundu. Çarşamba havaalanında yakınları ile birlikte şehidinin cenazesini bekleyen Celal Özer, görevliler tarafından getirilen ve başbakanın telefonda olduğu söylenerek uzatılan telefonu aldı. Bir süre telefonda konuşan baba Özer, başbakanın taziyelerini belirtmesinden sonra, "Bir isteğiniz var mı?" sorusuna, "Hayır efendim bir isteğim yok. Yalnız bir an önce bu hainleri temizleyin. Çok sağolun." diyerek görüşmeyi sonlandırdı.

 

Hepimiz senin oğlunuz

Hakkari Çukurca'da teröristlerce düzenlenen hain saldırıda şehit olan Jandarma Üsteğmen Murat Bek'in cenazesi, memleketi Yozgat'ta toprağa verildi. Şehit Üsteğmen Bek'in cenazesi, Van'dan askeri uçakla Ankara'ya, oradan da helikopterle Yozgat'a getirildi. Murat Bek için, Yozgat Cumhuriyet Alanı'nda, ikindi namazından sonra cenaze namazı kılındı. Şehidin babası Abdullah Bek, saygı duruşu sırasında oğlunu "Asker selamı"yla selamladı. Vatandaşlar, şehidin babasına, "Hepimiz senin oğlunuz" derken, Abdullah Bek de "Benim başım dik, sizin de başınız dik olsun" karşılığını verdi. Cenaze namazı sırasında şehit Üsteğmen Murat Bek'in eşi Aysel Bek ile kardeşi Ferhat Bek'in ayakta durmakta zorluk çektikleri gözlendi. Şehit üsteğmenin cenazesi, Yozgat Cumhuriyet Alanı'nda cenaze namazının ardından, merkeze bağlı Söğütlü Yayla Köyü'nde toprağa verildi.

 

Hakkımız helal olsun

Hakkari'nin Çukurca içesindeki terör saldırısında şehit olan Piyade Onbaşı Mesut Cengiz'in cenazesi, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in de katıldığı törenle Hatay'ın İskenderun ilçesine bağlı Denizciler beldesinde toprağa verildi. Şehit Teğmen Ahmet Tor Kışlasına getirilen Mesut Cengiz'in cenazesi, daha sonra Şirinyurt Mahallesi'ndeki baba evine götürüldü. Burada yakınları ve komşularından helallik alınmasının ardından şehit Piyade Onbaşı Mesut Cengiz'in cenazesi Çamlık Mezarlığı'na getirildi. Şehit Cengiz burada toprağa verildi.

 

Ahmet'ten daha Kürt değiller

Şehit piyade er Ahmet Tuncel (21), Bitlis'in Mutki ilçesine bağlı Çığır köyünde gözyaşları içinde toprağa verildi. Törene Tarım Bakanı Mehdi Eker de katıldı. Törende bir konuşma yapan Bakan Eker, "Kürtler adına cinayet işlediğini düşünenler, ne benden ne de Ahmet'ten daha fazla Kürt'türler" dedi. Eker, şehidin annesi Perihan ve babası Mehmet Baki Tuncel'i teskin etti ve başsağlığı diledi.

 

Nazilli tek ses tek yürek

Şehit Jandarma Komando Er Mehmet Çetin'in cenazesi de memleketi Aydın'ın Nazilli ilçesine bağlı Beyerli köyünde toprağa verildi. Törene Vali Kerem Al, AK Parti, CHP ve MHP milletvekilleri, bürokratlar ve binlerce vatandaş katıldı. Cenaze kortej eşliğinde götürülürken vatandaşlar "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı ve terörü lanetledi.

 

Elazığ şehidine ağladı

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında şehit olan Piyade Er Mehmet Ağgedik'in (21) cenazesi, Elazığ'da toprağa verildi. Elazığ Asker Hastanesi'ne konulan şehit Ağgedik'in cenazesi ambulansla buradan alınarak İzzetpaşa Camisi'ne getirildi. Cenaze namazına şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Muammer Erol, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Şuay Alpay, Faruk Septioğlu, MHP Milletvekili Enver Erdem, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Galip Mendi, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Vali Erol, şehidin babası Bekir Ağgedik'e başsağlığı diledi. Ellerinde Türk bayraklarıyla cenazeye katılanlar sık sık terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Ağgedik'in cenazesi şehitlikte gözyaşları içesinde toprağa verildi.

 

Ciğerimiz yanıyor

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında şehit olan Piyade Onbaşı İdris Çam'ın cenazesi, Kahramanmaraş'ta toprağa verildi. Kahramanmaraş'a getirilen şehit İdris Çam'ın (21) cenazesi önce merkeze bağlı Döngel beldesindeki baba evine getirildi. Şehidin cenazesinin getirilişi sırasında yakınları sinir krizleri geçirdi. Cenaze bir süre sonra namazın kılınacağı belde meydanına götürüldü. Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammet Gevher yaptığı konuşmada, 'Elbette burada toplanmamız istediğimiz bir durum değildi. Hepimizin ciğeri yanıyor, bağrı yanıyor. Ama asla hırsımızı, sağduyumuzu, heyecanımızı kaybetmemeliyiz. Bölücülerin bizleri birbirimize düşürmesine fırsat vermemeliyiz. Zaten sizlerin bu vakur duruşu milletimizin ne kadar büyük olduğunu ve bu ülkenin bölünmeyeceğini açık göstergesidir' dedi.

 

Teröre lanet yağdı

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında şehit olan Piyade Onbaşı Yavuz Çoban'ın cenazesi memleketi Aksaray'da toprağa verildi. Ulu Cami'de düzenlenen törende şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. Şehit Çoban'ın özgeçmişinin okunmasının ardından bir konuşma yapan İl Jandarma Komutanı Albay Erdal Eren, Piyade Onbaşı Yavuz Çoban'ın, Türk milletinin bağımsızlığı söz konusu olduğunda gözünü kırpmadan canını vermeye hazır bir Türk Silahlı Kuvvetleri ferdi olduğunu söyledi. Cenaze törenine ellerinde Türk bayraklarıyla katılan vatandaşlar, sık sık terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

 

Dedesi uğurladı

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü saldırısında şehit olan Jandarma Er Süleyman Kalkan, memleketi Isparta'nın Yalvaç ilçesine bağlı Sücüllü beldesinde toprağa verildi. Şehit Jandarma Er Süleyman Kalkan'ın cenazesi, Süleyman Demirel Havaalanı'na Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait uçakla getirildi. Anne Şerif Kalkan, kardeşleri Murat, İlknur, Ayşe ve Burcu Kalkan ile dedesi Süleyman Kalkan tarafından karşılandı. Karşılamada, Isparta Valisi Memduh Oğuz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necati Tekin, Isparta Milletvekilleri Recep Özel ve Süreyya Sadi Bilgiç ile protokol mensupları da bulundu. Anne Şerif Kalkan, Vali Memduh Oğuz ve Garnizon Komutanı Tekin'in başsağlığı dileklerini kabul etti.

 

Komutandan başsağlığı

Hakkari'deki terör saldırısında şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Reşit Ercan, Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde toprağa verildi. Şehit Ercan'ın cenazesi, ambulansla Elazığ Asker Hastanesi'nden Kovancılar ilçesindeki Merkez Meydan Camisi'ne getirildi. Elazığ Müftüsü Peyami Güngör'ün kıldırdığı namazın ardından şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi, ambulansa konularak Yarımca beldesindeki evinin önüne götürüldü. Şehit Ercan, daha sonra Yarımca Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze namazına şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Elazığ Valisi Muammer Erol, AK Parti milletvekilleri Zülfü Demirbağ, Faruk Septioğlu, Şuay Alpay, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Galip Mendi, Kovancılar Kaymakamı Selçuk Aslan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Altı ay sonra terhis olup evlenecekti

Hakkari'deki hain saldırıda şehit olan Piyade Onbaşı Hüseyin Güldal, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün de katıldığı törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Anne Münevver Güldal gözyaşları arasında dün oğluyla son kez telefonda görüştüğünü anlatırken, "Bana gece dağa gideceklerini söyledi. Meğer son telefon görüşmemizmiş. Altı ay sonra terhis olup evlenecekti." dedi. Helallik alınmasının ardından dualar okuyan Kocaeli Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, cenaze namazını kıldırdı. Şehit Güldal, daha sonra toprağa verildi.