Geçtiğimiz aylarda Türkiye' kamu hizmetlerinde büyük ve hızlı bir değişim yaşayarak bildiğiniz üzre sanal bir hizmete geçiş yaptı. Bu hizmetin adı hepinizin yakından tanıdığı ve bildiği E-Devlet sistemi idi. 

E-Devlet Nedir?

İkamet ettiğiniz bölgedeki en yakın PTT genel merkezinden 1 TL karşılığında size özel olarak tahsis edilen E-Devlet şifresini alabilir, hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. E-Devlet sistemi içerisinde bulundurduğu bir çok kamu hizmetini ayağınıza taşıyan eşsiz bir sistemdir. Aile ferdi olarak, diğer aile yakınlarınıza ait bilgileri, çoçuğunuzun karnesinden, devlete olan borcunuza, borcunuzdan vergilerinize kadar bir çok detayı öğrenebileceğiniz ve işlem yapabileceğiniz bir sistemdir.

-Aşağıdaki diyagramdan ilgili bağlantılara tıklayarak, biz vatandaşlar için hazırlanan E-Devlet rehberine göz atabilirsiniz::




T.C. Kimlik Numarası

Vergi Kimlik Numarası

Telefon Rehberi

Motorlu Taşıtlar Vergisi

Eğitim Kurumları

Sivil Toplum Kuruluşları

Vergi Dairesi

İhaleler

Fuarlar

Bankalar

Sigorta Şirketleri

Bakanlıklar

Valilikler

Belediyeler

Kaymakamlıklar

Siyasi Partiler

Silahlı Kuvvetler

Haber Kaynakları
 


Bu müthiş E-Devlet sisteminin kullanımı Türkiye'de her geçen gün artarak büyük rakamlara ulaştı. Devletin projeyi ilk çıkardığı zamanlarda varmak istediği hedefler yavaş yavaş gerçeğe dönüşmeye başlıyor. Gelen en son bilgilere göre E-Devlet'i kullanan kişi sayısı 13 milyona yaklaşırken, kullanıcılar E-Devlet'i en çok mahkeme dava dosyası ve SGK hizmet dökümüne ulaşmak için kullandığı ortaya çıktı.

http://www.teknolojioku.com/application/static/data/news/665x300/e-devlet-kapisi.png

Bildiğiniz üzre E-Devlet uygulaması bir süre önce akıllı telefonlarda da hizmet vermeye başlayarak, milyonlarca kullanıcınını mobil cihazlarından erişebileceği son derece pratik bir uygulama olmaya başladı. Devletin sanal kapısı olan E-Devlet'in çok yakın bir zaman içinde Twitter ve Facebook için de hesap açtığını ve hizmete başladığını duyuruldu.