AYDINPOST ÖZEL-Pazartesi gününden bu yana yayınlanan aflatoksin haberlerine bir yenisi daha eklendi.

ARAÇ İÇİNDE YUMRUKLAŞMA
Tarım İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Şube Müdürü Talip Çetinkaya, İncirliova'da faaliyet gösteren Malatyalı Kırcılar İncir'in adamı olduğu iddia edilen kişi ve kişilerce aracının içinde tartaklandı.
Kontrol Şube Müdürü'ne göz dağı vermek istediği bildirilen kişilerin bir anda saldırısına uğrayan Çetinkaya'nın burnundan yara aldığı öğrenildi.

NASIL OLDU?
Olay, Aydın Yenidörtyol kavşağında meydana geldi. Garanti bankası önünden aracıyla geçerken kimliği belirsiz kişilerce durdurulan Talip Çetinkaya'nın aracı, Çetinkaya'nın camı indirip diyalog kurması sırasında tehditler savrulduğu ve yumruklaşma yaşandı.

AHMET ERTÜRK DEVREYE GİRDİ

İddiaya göre, yaşanan bu olaylar üzerine Talip Çetinkaya, durumu Ak Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk'e götürdü. Ahmet Ertürk de Çetinkaya'nın anlattıklarını öğrenince kendisini Kuşadası'nda Pine Bay otele görüşmek üzere davet etti.

ARKANDA BEN VARIM...

Kırcılar İncir'in ürünlerindeki aflatoksin miktarının yüksek çıktığının buna rağmen baskılarla olumlu rapor almaya çalıştıklarını Ertürk'e anlatan Talip Çetinkaya, oteldeki buluşmada "Ben senin arkandayım. Gereken neyse yap. Hiçkimse sana bir şey yapamaz!" sözlerine daha fazla direnemeyip ürünün İzmir'deki laboratuvardan onay alınmasını sağladığı öğrenildi.

AYDIN'DA OLUMSUZ, İZMİR'DE OLUMLU RAPOR!
6 Kasım 2008 tarihinde Aydın Ticaret Borsası Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı'nda olumsuz çıkan rapor, bu görüşmeler sonrasında 7 Kasım 2008 tarihinde apar topar İzmir'deki Türk Akreditasyon Kurumu İzmir İl Kontrol Laboratuvarı Müdürlüğü'ne götürülerek işleme konuldu. Bu defa İzmir'e yollanan Kırcılar İncir'in ürününe 'olumlu' raporu verildi.

VARAN 4- Pazartesi

* Perde arkasında yaşananlar neler?