Star Haber"de eline aldığı uçaksavar mermisini göstererek, “Bizim kalemimiz işte bu olmuş” diyen Aktütünlü Çiçek" polisler askeri kamyonete bindirip uzaklaştırdı

Aktütün köylüleri, 17 şehidin verildiği Jandarma Sınır Karakolu"na yapılan saldırının yapıldığı günden bu yana bölgeye gelen gazetecilere yaşadıkları sorunları anlatıyor. 9 yaşındaki ilköğretim öğrencisi Çiçek Aysal da, sevimli hareketleri ve etkili konuşmasıyla Aktütün köyünün sesi oldu. Star Haber"e konuşan Çiçek, eline aldığı uçaksavar mermisini göstererek, “Bu bizim kalemimiz olmuş. Bunlar bizim okulumuz olmuş. Biz okumak istiyoruz, biz öğretmen istiyoruz” dedi. Bu röportajı geçen salı günü ana haber bülteninde yayınlayan Star Haber, çarşamba günü de Çiçek Aysal"ı canlı yayına çıkarmak istedi, ancak yetkililer ayağa kalktı. Canlı yayın için hazırlanan sete gelen asker ve polisler Çiçek ve ailesinin konuşmasını engelledi.

"Canlı yayına çıkma"dendi

Emniyet ve jandarmaya götürülerek kendisi ve kardeşleri için giyim ve kırtasiye malzemesiyle oyuncak verilen Çiçek"e, televizyonda yayına çıkmaması tavsiyesinde bulunuldu. O gün Şemdinli"deki akrabalarının yanında kalan Çiçek ve babası, dün Aktütün Köyü"ndeki evlerine döndü. Emniyette ve jandarmada kendisine ve babasına çok iyi davranıldığını söyleyen Çiçek Aysal, “Bana hediyeler verdiler. Televizyonlara çıkmamam için tavsiyede bulundular. Ben orada hiç korkmadım. Çünkü televizyonda köyde içinde bulunduğumuz durumu anlattım. Yine televizyona çıkar yine bunları söylerim” dedi. Köydeki kızların okumak istediğini belirten Çiçek Aysal, “Ben doktor olmak ve bu bölgede görev yapmak istiyorum. Bir arkadaşım da öğretmen olacak.Silah sesi olmasın, okulumuz, öğretmenimiz olsun, daha güzel evlerimiz olsun” diye konuştu. Eline aldığı kalemle kardeşleri 3 yaşındaki Hülya, 7 yaşındaki Arif ve 3 yaşındaki Bayram"la birlikte gazetecilere poz veren Çiçek Aysal, artık bu kalemi elinden bırakmak istemediğini söyledi.

Patlama olunca kardeşlerini koruyor!

Çiçek"le Star TV muhabir Turgut Erat arasında geçen bu konuşma tüm Türkiye"yi ağlatmıştı:

* Biz okulumuz, öğretmenimiz olsun istiyoruz.

* Patlama olunca ne yapıyorsun?

* Kardeşlerimi koruyorum. Yanıma geliyorlar

* Sen kaç yaşındasın ki kardeşlerini koruyorsun?

* 9

* Burada çocuk olmak nasıl bir şey?

* Çocuk olmak bizim de hakkımız. Biz de mutlu olmak istiyoruz. Biz de başarılı olmak istiyoruz. Diğer çocuklar gibi insan olmak istiyoruz. (Ağlama başlıyor)

ATATÜRK OLSAYDI OKUL KAPANMAZDI

Star muhabirine doğaçlama bir şekilde mermi gösterip, “Bunu değil kalem tutmak istiyoruz” deyince dikkatleri çeken Çiçek, ertesi gün yine ekranlarda "Okulunuz neden kapalı" sorusuna verdiği cevapla yine bir bomba patlattı: “Atatürk olsaydı okulumuz kapanmazdı!”

Vatan